Szeretetszolgálat

2023.02.18. 08:06

Várják az ebédelni vágyókat Baján

A bajai Szent József Plébánia Karitász Csoportjának felajánlásból, az Elizabeth Hotel konyhájában készült bácskai rizses hússal várták az ebédelni vágyókat szerdán a Ciszterci Házban.

Márton Anna

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Szerdán is 200 adag meleg ételt osztottak szét a karitász csoport és a Cselekvő Fiatalokért Egyesület aktivistái, melyből 64 csomagot a közterület-felügyelet munkatársai segítségével külterületen élőknek szállítottak ki. 

Az ételt Csorba Dávid, a Szent József templom plébánosa áldotta meg, aki egy közös imádság után úgy fogalmazott: az egyháznak alaptevékenyége a diakónia, amely szeretetszolgálatot jelent. Ezáltal is próbálnak segíteni azokon, akik nélkülöznek, és ebben a kritikus időszakban rászorulnak a meleg élelemre. Hozzátette: a keresztény emberek számára mindig fontos volt a szegények, a nélkülözők megsegítése. 

Imádságaikkal is próbálnak segíteni, kérve a jó istent, hogy enyhítse a fájdalmaikat, nehézségeiket. A több mint másfél évtizede minden évben zajló jótékonysági ételosztás fő szervezője dr. Zöld László Csabáné, az ő kérésére csatlakozott a bajai Szent József Plébánia Karitász Csoportja a jótékonysági akcióhoz. Az idei téli időszak utolsó jótékonysági ételosztása jövő szerda helyett hétfőn lesz a szokott időben és helyen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában