Dusnok

2023.02.13. 15:15

Táncházi mulatsággal, tánctanítással zárultak a Fonó Napok

Prélóval kezdődött, majd farsangi programokkal, néprajzi előadással folytatódott és folklóresttel, táncházzal zárultak a Fonó Napok Dusnokon, melynek a szervezője a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és a Biser tánccsoport tagjai voltak.

Zsigmond Enikő

Táncházi mulatságot tartottak

Fotó: Zsigmond Enikő

Fergeteges, közel háromszáz fős télűző horvát bállal nyitották a rendezvénysorozatot még január végén, a teltházas bál résztvevői között az ország különböző pontjain működő horvát önkormányzatok tagjai is jelen voltak. A talpalávalót a kitűnő helyi zenekar, a Zabavna Industrija szolgáltatta.

A Fonó Napok folytatása az elmúlt hétvégén volt, ahol gyerekek és felnőttek is válogathattak a két nap programjai között. Pénteken bölcsődések, óvodások, iskolások örömére meseszínház volt, a több mint százötven gyereknek több váltásban kézműves-foglalkozást tartottak, közben Holdas Vincéné Eszter által sütött csörögefánkot kínáltak nekik, délután pedig a Hagyományőrző Asszonykórus sütötte szalagos fánkkal édesítették meg a gyerekprogramokat.

Romsics Imre etnográfus lebilincselő, sok-sok fotóval illusztrált előadása a Kalocsai-Sárköz, benne Dusnok múltjáról, a rácokról, a régi falu elhelyezkedéséről szólt. Pénteken este a Dusenici énekkar szlavón és bunyevác dalokat adott elő Pozsonyi Dávid tambura- és ifj. Balog János harmonikakíséretével, majd táncházzal zárták a programot.

A szombati folklórműsorra Szekszárdról, Érsekcsanádról, Kalocsáról érkeztek néptáncegyüttesek, az egész estés előadást a vajdasági Juhász zenekar és a bátai Pántlika zenekar, valamint ifj. Balog János harmonikás kísérte. A dusnoki Fonó Napok táncházi mulatsággal, benne tánctanítással zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában