Beruházás

2023.02.02. 17:03

Jól halad az útépítés Helvécián

Megfelelő ütemben halad a Helvéciát Kecskeméttel összekötő Kiskőrösi út építése.

Sebestyén Hajnalka

Balogh Károly polgármester és Gömöri Ferenc építési vállalkozó a helyszínen egyeztet

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Mint arról korábban beszámoltunk, a Helvécián élők régi álma válik valóra: szilárd burkolatot kap a Kiskőrösi út teljes hosszában Kecskemétig. Így a megyeszékhely sokkal rövidebb úton, gyorsabban elérhetővé válik. A beruházást a helvéciai önkormányzat valósítja meg a Vidékfejlesztési Program pályázati támogatása segítségével. A kivitelezést a Gömöri Kft. és a Stravia Kft. végzi. Az átadás idén nyárra várható.

Balogh Károly polgármester hangsúlyozta: Helvécia önkormányzata kiemelten kezeli az új utak építését. A Kiskőrösi út mellett a hozzá kapcsolódó Köcsög csárda útja és a Jusztin dülő egy szakasza is aszfaltot kap. Az útépítők jelenleg a Köcsög csárda útján dolgoznak. A munkálatoknak kedvez az enyhe tél, de a sok eső némileg hátráltatja, mindezek ellenére jól haladnak.

A Helvécia és Kecskemét közötti Kiskőrösi útnak egy része már egy korábbi pályázat segítségével szilárd burkolatot kapott, a hiányzó öt kilométeres szakasz készül a következő hónapokban a támogatás jóvoltából.

Balogh Károly hozzátette: az új út nemcsak a helvéciaiaknak jelent majd könnyebb és gyorsabb bejutást, hanem a térségben – Kadafalván, Ballószögön és Kecskeméten – élők számára is segítség lesz. Az önkormányzatnak további útépítési tervei is vannak: a most épülő Kiskőrösi utat a Kecskeméten, a Halasi úti hobbiknál lévő úttal összekötő földutat, az 54-es főútra vezető Alsótelepi dülőt, valamint az Orgovány irányába menő földutat aszfaltoznák le a jövőben, amennyiben nyernek rá támogatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában