Kalocsa

2023.01.23. 06:50

Szélesebb közlekedőterületet biztosítanak a Szentháromság tér környékén

Évek óta tart a Szentháromság tér és környékének felújítása az érseki városban. A munkák során régészeti feltárásokat is végeztek a területen és a teret lezárták az autós forgalom elől. A lezárás miatt csak kerülővel lehet közlekedni és eddig nem született megfelelő terv a helyzet megoldására, mert nem találtak olyan nyomvonalat, ami ne járna érdeksérelemmel.

Tapodi Kálmán

Kalocsa barokk főterén hosszú évek óta tartanak a felújítások, feltárások

Fotó: Tapodi Kálmán

Az önkormányzat döntése alapján a városháza városüzemeltetési osztálya készít terveket a helyzet megoldására és a remények szerint ezek az elképzelések a nyárra elkészülhetnek.

Egy parlamenti döntés alapján száz évre ingyen az egyházmegye kezelésébe adták a Szentháromság tér nagy részét, ahol hamarosan több forgalmi nyomást enyhítő változás történik. A gyalogos- és az autós közlekedésen is könnyítenek majd a jelen állapothoz képest a Szentháromság tér és  Kossuth utca találkozásánál. Minderről Vörös Márta egyházmegyei főépítész számolt be a helyi rádióban.

„A beruházást végző érsekség egy, hozzá tartozó ingatlan kerítésének részleges elbontásával nagyobb közlekedőterületet nyit a Kossuthról Petőfi utcára fordulók számára. Emellett hamarosan a Hunyadi utca felől is megközelíthető lesz a Kossuth utca gyalogosan és a Kossuthról Asztrik térre forduló forgalmi sávot is áthelyezik az újonnan burkolt területre” – mondta el a kalocsai rádiónak Vörös Márta, aki kiemelte, hogy a Kossuth utca felől az Asztrik térre jövő gyalogos és gépjármű-forgalmat nem fogják sem korlátozni, sem megszüntetni. A főegyházmegyei főépítész a rádiónak adott interjúban arról is szólt, hogy önkormányzati igény esetén az érsekség tartja ígéretét, és biztosít ingatlant arra, hogy a Kossuth és a Hunyadi utca autóval járható összeköttetésbe kerüljön.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában