Közgyűlés

2023.02.28. 20:11

Emelkedtek a horgászati árak Kunfehértón

Éves közgyűlését tartotta az elmúlt napokban a Kunfehértói Előre Horgász Egyesület. A tanácskozáson döntöttek a tagdíjak mértékéről, a horgászjegyek és a halasítás áráról is.

Pozsgai Ákos

Forrás: Shutterstock.com / illusztráció

A közgyűlésen a 127 engedéllyel rendelkező horgász mintegy fele vett részt, ahol egyebek mellett beszámoló hangzott el az előző év eredményeiről és ismertették az idei esztendő terveit. A közgyűlésen a tagok egyhangúan döntöttek az áremelésekről, így a napijegy ára 6 ezer, a tagdíj 10 ezer, a területi engedély ára 45 ezer forintra emelkedett. Emelték az új belépők számára megfizetendő halasisítási támogatás mértékét is, ami ezentúl 100 ezer forint lesz.

– Az árak emelésére azért volt szükség, mert a hal beszerzési ára közel a duplájára nőtt az elmúlt egy év alatt. Így a terveknek megfelelően tartható lesz az 50-70 mázsa hal telepítési mennyiség ebben az évben. Elsősorban pontyot, köztük akár nagyobb 8-10 kilósakat is, emellett nagyobb mennyiségű keszeget hoznak a tóba és a tervek között szerepel különböző ragadozó halak, süllő és csuka telepítése is – közölte Monda Tamás tógazda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában