Vidámság

2023.02.23. 13:27

Alig fértek be a farsangolók a szabadszállási könyvtárba – galériával

Idén is megszervezték az évről évre egyre népszerűbb rendezvényüket, a farsangi vidámságot a szabadszállási városi könyvtár dolgozói.

Gulyás Sándor

Közel százan, köztük több, mint hatvan gyermek népesítette be könyvtárat

Fotó: Gulyás Sándor

– Amikor megpróbáljuk kitalálni, hogy mikor, milyen programokkal kedveskedjünk településünk lakosságának, mindig nehéz dolgunk van, hiszen rengeteg mindent kell számításba vennünk. A farsang szerencsére nem tartozik a nagy fejtörést okozók közé. Idén minden előzetes várakozást felülmúlt az érdeklődés. Közel százan, köztük több mint hatvan gyermek népesítette be könyvtárunkat szombat délelőtt. Mindamellett, hogy ilyen létszámú rendezvényekért érdemes megszervezni egy eseményt, azt is be kell ismernünk, hogy ehhez már nem volt elég a személyi kapacitásunk. Ennek okán nem tudtunk mindenkire kellő figyelmet fordítani, de nagyon igyekeztünk felnőni a feladathoz. Örömmel vettük azt is, hogy szülők, nagyszülők ott maradtak a gyermekekkel az esemény végéig – mondta el a baon.hu érdeklődésére Vass Roland, az intézmény vezetője.

A vidám szombat délelőttön a szép számú gyermeksereg, kiegészülve lelkes felnőttekkel, Losoncziné Sebestyén Anita vezetésével és segítségével elsajátította a luficsodák elkészítésének fortélyait. 

Szép számmal születtek a különböző macik és egyéb figurák. Pihenésképpen mindenki elkészíthette a farsangi álarcát is.

– Természetesen a meglepetés sem maradhatott el. Idén minden eddiginél gazdagabb tombolával vártuk a gyerekeket. Intézményünk még tavaly év végén részt vett Telegdi Ágnes írónő könyvtárakat népszerűsítő karácsonyi dekorációs versenyén, és mivel nagyon előkelő helyen végeztünk, hatalmas, mesekönyvekkel, kreatív eszközökkel és játékokkal teli ajándékcsomagot kaptunk tőle. A tombola most sem pénzbe került, hanem a foglalkozáson való részvételért lehetett szerezni. A végén természetesen senki nem távozott üres kézzel – tette hozzá Vass Roland.

A könyvtár rövidesen újra megtelik élettel. Az intézmény csatlakozott a Wass Albert-felolvasómaratonhoz. A rendezvény pénteken 17 órakor kezdődik. Társszervező a Kapocs Irodalmi Színpad és a Kultúrkapocs Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában