Összefoglaló

2023.02.06. 20:58

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 06.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Egy férfi befutott a sztrádára, tömegkarambolt okozva ezzel Lajosmizsénél

Fotó: Donka Ferenc

A tűzoltók egy embert feszítővágóval szabadítottak ki egy járműből a lajosmizsei pihenőnél, a főváros felé vezető oldalon történt balesetben. 

Mikulás Ferenc neve egybeforrt a hazai és nemzetközi animációsfilm-gyártással. Nemcsak a rajzfilmstúdió és a számtalan alkotás, hanem az egyik legrangosabb animációs seregszemle, a KAFF megalapítása is Mikulás Ferenc nevéhez fűződik. Ő is szerepel a 2022 Év embere szavazás jelöltjei között.

A teherautó vezetője sérült meg, amikor egy kamionról lerepülő jégdarabok csapódtak le és az egyik be is törte az ablakot Kiskunfélegyházánál, a 451-es főúton.

Több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét hétfő hajnalban, több száz halálos áldozat és sérült van a helyi hatóságok jelentései szerint.

Berendezési tárgyak és szemét kapott lángra Kecskeméten, az Izsáki úton, egy körülbelül harminc négyzetméteres, régi trafóépületben.

Az ENSZ nukleáris felügyelőségének vezetője Moszkvába utazik, miközben folytatódnak a tárgyalások Európa legnagyobb atomerőműve körüli biztonsági övezet létrehozásáról.

Dr. Gaszner András háziorvos a téli felső légúti betegségekről és az azokkal szembeni védekezésről beszélt a Gong Rádió Mai téma című műsorában, de szót ejtett a megszelídült koronavírusról és az új ügyeleti rendszerről is.

Elgázolt egy tehenet egy személyautó az 54-es főút 69-es kilométerénél Császártöltés és Kiscsala közötti szakaszon.

Tóth Tibor több mint negyedszázada alapította meg a ma már Felsőlajoson működő Magán Zoo-t. Rá is lehet voksolni a 2022 Év embere szavazáson. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában