Kecskemét

2023.02.03. 08:00

A kiállítás élményétől a csillagászatig: remek programok várnak ránk a hétvégén

E hét vége ismét bővelkedik programokban Kecskeméten. Végre kinyitott a Cifrapalota is, ahol családi nappal indítanak.

Sebestyén Hajnalka

Családi mesedélutánt is tartanak Kecskeméten

Forrás: Katona József Könyvtár

Kulturális csemegékből válogattunk e hétvégére mindazoknak, akik szeretnének egy kicsit kimozdulni. Kecskeméten, a Hírös Agórában rögtön pénteken egy izgalmas kiállításra invitálják a művészet kedvelőket.

Pénteken 17 órakor nyílik meg Szurcsik József Munkácsy Mihály-díjas magyar festőművész, grafikus, képzőművész Nyugtalan idők című kiállítása, melyet Virág Ágnes művészettörténész ajánl a közönség figyelmébe. A Kodály teremben az alkotások március 4-éig tekinthetők meg.

Még két kiállításra hívnánk fel a figyelmet. A Katona József Könyvtárban Petőfi Sándor emlékezete címmel új dokumentumkiállítás látható a Helyismereti gyűjteményében. A Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódóan a nagy magyar költő életét ismerheti meg mélyebben a könyvtárlátogató.

Az újra megnyíló Cifrapalotában állandó kiállítások között szerepel a Képzőművészeti állandó tárlat, valamint a Nagyurak és vezérek – Híres avar leletek a Kiskunságból című régészeti kiállítás. Ezek mellett két időszaki tárlatot is érdemes felkeresni, a SISA 70 − Sisa József ötvös- és zománcművész emlékkiállítását, valamint a Petőfi költészete a kortárs képző- és iparművészetben című időszaki tárlatát.

A szombati programokból egy kis ízelítő:

A Planetáriumban két előadást tartanak. A kisebbeknek ajánlják 15 órától az Apróságok az űrben című gyermekműsort. A nagyobbakat megszólító előadás 16.30-kor kezdődik, címe Hold, Mars, Artemis. Az érdeklődőket Bondár Péter szakelőadó várja.

A Katona József Könyvtárban a Robotépítők című program szombaton 15 órakor kezdődik, melynek keretében Molnár Dániel könyvtárostól tanulhatnak a fiatalok. Ugyanitt szombaton 15 órakor folytatódik a Túl az Óperencián című családi mesedélután a Katona József Könyvtárban, ahol a Farsang Pankával és Csiribível című történetet egy kreatív alkotói munka követi. A foglalkozást Rendekné Nyul Marianna könyvtáros vezeti, mely ingyenes, regisztrációhoz nem kötött.

 

A Cifrapalotában szombaton 10 és 14 óra között kreatív családi nap kapcsolódik a Petőfi költészete a kortárs képző- és iparművészetben című kiállításhoz. A programot nyomozós játék indítja, amelyhez minden gyermek kap egy füzetet, és szükség lesz a mobiltelefonra. A kreatív tevékenység ihletője, múzsája pedig maga Petőfi, illetve versei, a kipróbálható technika pedig az üvegfólia festés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában