Kecskemét / Frissítés

2023.01.31. 21:20

Nyit a Cifrapalota

A téli bezárás után, újra nyitnak Kecskemét újabb nagy kulturális intézményei. A Cifrapalota február 1-jén tárja ki kapuit a látogatók előtt, programokban pedig nem lesz hiány.

Sebestyén Hajnalka

Nyitás: 2023. 02. 01.

Frissítve (02.01.11.28):

Szerda délelőtt Kriskóné Dávid Mária gyűjteményvezető tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Népi Iparművészeti Gyűjtemény mégsem fog kinyitni februárban. 

Korábban írtuk:

A Cifrapalotában február 4-én, szombaton 10 és 14 óra között kreatív családi nap kapcsolódik a Petőfi költészete a kortárs képző- és iparművészetben című kiállításhoz. A programot nyomozós játék indítja, amelyhez minden gyermek kap egy füzetet, és szükség lesz a mobiltelefonra. A kreatív tevékenység ihletője, múzsája pedig maga Petőfi, illetve versei, a kipróbálható technika pedig az üvegfólia festés.

A Cifrapalotában megtekinthető állandó kiállítások a Képzőművészeti állandó tárlat, valamint a Nagyurak és vezérek – Híres avar leletek a Kiskunságból című régészeti tárlat. Emellett a SISA 70 - Sisa József ötvös- és zománcművész emlékkiállítása, valamint a Petőfi költészete a kortárs képző- és iparművészetben című időszaki kiállítások várják a látogatókat.

A Katona József Múzeumhoz tartozó Népi Iparművészeti Gyűjtemény február 1-jén, a Szórakaténusz február 7-én nyit. A Naiv Művészek Gyűjteménye, az Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Gyűjtemény pedig márciustól várja a látogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában