Áremelkedés

2023.02.08. 20:16

A kalocsai teniszezőknek is fizetniük kell a rezsit februártól

Kalocsa sportrendeletét még elmúlt év végén úgy módosították, hogy a megnövekedett energiaárakra való tekintettel terembérletet továbbra sem, azonban rezsiköltséget fizetniük kell a sportlétesítményeket igénybe vevő egyesületeknek.

Zsigmond Enikő

A Kalocsai Tenisz Egyesületnek ezentúl rezsiköltséget kell fizetnie a sportlétesítmény használatáért

Fotó: Zsigmond Enikő

Sajátos helyzetben volt eddig a Kalocsai Tenisz Egyesület, ugyanis még 2019-ben húsz évre ingyenes használatba kapták a várostól a sporttelepen lévő klubházukat és a teniszpályákat, tekintettel arra, hogy ezeket saját beruházásból alakították ki 30-40 millió forint értékben, nem kevés anyagi áldozatot hozva. Az ingyenes használatba tartozott az általuk használt mintegy 3500 négyzetméteres terület, a klubház ivóvíz- és szennyvízhálózatának használata.

A legutóbbi testületi ülésen a városatyák a módosított sportrendeletben foglaltakhoz igazítva felülvizsgálták ezt a szerződést, megszavazták a módosítást, miszerint az extrém mértékben megnövekedett energiaárak miatt a többi egyesülethez hasonlóan február 1-től a teniszezőknek is vállalniuk kell a létesítmény víz, villany és gáz rezsidíjait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában