Kiskunhalas

2023.01.25. 19:57

Hatalmas összefogás a ritka genetikai betegségben szenvedő Petráért – galériával

Egy hónap alatt több mint egy tonna műanyag kupak gyűlt össze a vármegye szinte minden részéből, a beteg szegedi kislány gyógykezelésére és hogy a szülők biztosítani tudják az ehhez szükséges otthoni hátteret. A család a kupakokért kapott pénzből egy nagyobb autót tudott vásárolni, amiben már elfér Petra kerekesszéke is, a gyűjtés február közepéig folytatódik.

Pozsgai Ákos

Pakolják a teherautóra a kupakokat

Fotó: Pozsgai Ákos

A 11 éves Józsa Petra Hanna egy nagyon ritka genetikai betegségben szenved, az orvosi diagnózis szerint a testében felszívódnak a csontok a láb és kézfejből. Állapota romlik, már azokat a rövid távokat sem tudja megtenni sétálva, amit pár hónappal ezelőtt még sikerült. Az orvostudomány jelenlegi állása szerint gyógymód még nincs a betegségre, mivel nem ismert a kiváltó oka.

A családnak eközben egyre nagyobb anyagi terhet jelent a kislány gyógykezelésével járó költségek, ebbe segítettek be a tavaly decemberben indult műanyag kupakok gyűjtésével a kiskunhalasi szervezők, akik a leadott kupakokért járó pénzt a családnak ajánlották fel. – Azóta sikerült megvásárolni egy megfelelő méretű autót, amibe már befér Petra kerekes széke, a kislány ugyanis csak azzal tud közlekedni – mondta el hírportálunknak Antal Ágnes a kupakgyűjtés kiskunhalasi koordinátora. Elmondta azt is a jótékonysági akcióról a hírportálunkon közölt első híradást követően elözönlötték a szervezőket a kupakfelajánlások, a vármegye szinte minden részéből ajánlkoztak, hogy segítenek a gyűjtésben és rengetek kupak érkezett.

– Az összegyűlt több mint 1,2 tonna minden várakozásunkat felülmúlta

 – újságolta örömmel Ágnes, aki elmondta, azt is, hogy Kiskunhalas mellett küldtek kupakokat Ágasegyházáról, Bócsáról, Gátérról, Jászszentlászlóról, Kecskemétről, Kecelről, Kiskunfélegyházáról, Kiskunmajsáról, Kiskőrösről, Kunfehértóról Lajosmizséről és Tázlárról is.

A Józsa család köszöni az adományozók, valamint mindenki segítségét, aki bármilyen formában hozzájárult a gyűjtéshez. A szervezőkkel külön is köszönetet mondanak a Kiskunhalasi Szakképzési Centrumnak, amely a szállításához felajánlott egy kisteherautót, valamint sofőröknek a kupakok le és felpakolását.

Antal Ágnes elmondta, hogy az újabb műanyag kupakokért járó pénzösszeget a napokban átadták a családnak, de a gyűjtését február 17-ig folytatják tovább. Azt kérte, hogy a felajánlott műanyag kupakokat tisztán, ár címke és a belső papírok nélkül adják, kizárólag műanyag kupakok lehetnek, fém, szörpös és befőttes kupak nem. Elem, gyógyszer, szög, fém, papír és egyéb oda nem illő dolgok nélkül.

A kupakokat február 17-ig a következő kijelölt gyűjtőpontokon helyeken lehet leadni:

Kiskunhalason a Dékáni Árpád Technikumban és a Vári Szabó István Szakiskolákban

Kiskunhalason a Zöld Híd Környezetvédő Egyesület is csatlakozott a gyűjtéshez

Kiskunhalasi Napsugár Óvodák (Szilády utcai, Kertvárosi, Csipkeházi, Ady utca, Pirtói Vackor óvodák)

Lomb utcai Óvoda Kiskunhalas (Lomb utca 5.)

Kecskeméten (Életmód Fitnesz Stúdió Vacsiközben),

Jászszentlászlón (Virágbolt),

Kiskunfélegyházán (Tourinform Iroda).

Kiskunhalasi Napsugár Óvodák (Szilády utcai, Kertvárosi, Csipkeházi, Ady utca, Pirtói Vackor óvodák)

Jánoshalmi Gyermeklánc Óvoda (Jánoshalma, Batthyány utca 14.)

Kiskunmajsai Napsugár Óvoda (Bajcsy Zsilinszky utca 14. és Fő utca 111.)

Kecelen a kupakgyűjtő kocka a Sparnál található

Kiskőrösön a Wattay Technikum (Kiskőrös, Árpád utca 20.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában