Önzetlenség

2023.01.01. 07:00

Józsa Petra Hanna gyógykezelésére gyűjtik a kupakokat Bács-Kiskunban

Széles körű összefogás jött létre Kiskunhalason és a környező településeken a kislányért.

Pozsgai Ákos

Antal Ágnes válogatja az érkező műanyag kupakokat

Fotó: Pozsgai Ákos

Ritka genetikai rendellenességgel született Józsa Petra Hanna, akinek gyógykezelésének támogatására széles körű összefogás jött létre Kiskunhalason és a környező településeken. 

A kiskunhalasi Antal Ágnes koordinálja a kupakgyűjtést, aki a közösségi médiában és több más helyen tett felhívást a kupakgyűjtésre. A fiatal anyuka a múlt hónapban egy leukémiás békéscsabai kislány gyógyítására gyűjtött műanyag kupakokat, a lakossági összefogásnak köszönhetően több mázsa kupak gyűlt össze, amit eljuttattak a szülőknek. Most egy genetikai betegségben szenvedő szegedi kislány, Józsa Petra Hanna gyógykezelésének támogatására gyűjtenek kupakokat. 

Az újabb felhívásra ismét sokan összefogtak, Kecelről, Kelebiáról, Kisszállásról, Kunfehértóról és Jánoshalmáról is csatlakoztak magánszemélyek és intézmények 

– mondta el Antal Ágnes. 

Hozzátette: az összegyűjtött kupakok között lehet tejes/vizes/üdítős kupak (műanyag flakon és papírdobozos egyaránt), mosószeres, öblítős kupak, mosogatószer és tisztítószerek kupakjai, golyósdezodor-, tusfürdő, testápoló és samponkupak, hajlakk és légfrissítő kupakja és fújófeje, majonéz, ketchup és mustár műanyag kupak, fogkrémkupak, tejszínhab és Nutella kupakja, ivójoghurtok kupakja, vitamin, gyógyszer csavaros kupakja (gyerekgyógyszerek), szemcsepp kupakja, krémek csavaros teteje, instant kávé kupakja és pezsgőtabletta kupakja egyaránt. Január 13-ig várják a mostani felhívásra a kupakokat. Ugyanakkor azt kérik a gyűjtőktől, hogy válogassák le és tisztítsák meg az összegyűjtött kupakokat, mert nagyon sok szemét és nem oda való tárgy is keveredik közéjük, amivel nagyon sok az utómunka. 

– Az összegyűlt műanyag kupakokat eljuttatják a beteg kislány szüleihez, akik felvásárlónak adják el, a kupakokért kapott pénzt pedig gyermekük gyógykezelésére fordítják – magyarázta hírportálunknak Antal Ágnes, aki kiemelte az akció környezetvédelem szempontjából is fontos szerepét, mert így az összegyűjtött és leadott műanyag kupakok nem a természetben végzik, hanem újrahasznosítható lesz. 

A kupakokat két helyszínen, Kiskunhalason a Vári Szabó István Szakképző Iskola Kazinczy utcai portáján, valamint a Dékáni Árpád Technikum Kossuth utcai portáján lehet leadni munkaidőben. A Zöld- híd Egyesület is bekapcsolódott a szervezésbe, a Kiskunhalasi Napsugár Óvodák Szilády Áron utcai Óvodájába is le lehet adni a kupakokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában