Közlekedés

2022.12.17. 19:43

Már megvásárolhatják a kecskeméti nyugdíjasok a parkolóbérleteket

2022. december 12-étől már megvásárolhatják a 65 év feletti, kecskeméti lakosok az úgynevezett nyugdíjas bérleteket.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A nyugdíjas bérlet költségtérítési díja 1000 forint/hónap, az érvényes Kecskemét Kártyával rendelkező személyek a bérlet árából 10 százalék kedvezményt kapnak – tájékoztatta szerkesztőségünket a Kecskeméti Városrendészet.

Mint írják, a regisztrációra személyesen vagy meghatalmazás útján van lehetőség a nyugdíjas bérlet vásárlására jogosult személy eredeti okmányainak bemutatásával ügyfélszolgálati irodájukban, a regisztrációt követően a bérlet megvásárolható bankkártyával a Kecskeméti Városrendészet honlapján keresztül.

Ügyfélfogadási idő a Budai utca 2/a. szám alatti ügyfélszolgálati irodában:

hétfő – szerda: 08.oo-15.oo,

csütörtök: 08.oo-18.oo,

péntek: 08.oo-12.oo.

Ezeket szükséges bemutatni a regisztráció során a nyugdíjas bérlet megvásárlásához:

  • a személygépkocsi forgalmi engedélyét,
  • a gépjármű tulajdonosának személyi igazolványát,
  • a gépjármű tulajdonosának lakcímkártyáját,
  • érvényes Kecskemét Kártyáját, amennyiben rendelkezik vele,
  • a gépjármű tulajdonosának érvényes vezetői engedélyét,
  • a folyósító hatóság tárgyévre vonatkozó eredeti határozatát, vagy tájékoztatását az adott évre megállapított nyugdíj összegéről,
  • a nyugellátási utalvány szelvényét vagy bankszámlakivonatot, mely tartalmazza az utalt nyugdíj összegét.

Fontos, hogy a  kedvezményes nyugdíjas parkolóbérletre csak akkor jogosult a nyugdíjas, ha a regisztráció során bemutatott határozaton, vagy tájékoztatón, valamint nyugellátási utalvány szelvényén, vagy bankszámlakivonatán szereplő nyugdíj összege 2022. évben történő bérletvásárlás esetén a 194 238forintot, 2023. évben történő vásárlás esetén a 242 550 forintot nem haladja meg – írják a közleményben.

2023-ban történő bérletvásárlás esetén a 2023. évre vonatkozó hatósági határozatot és a 2023-ban folyósított nyugdíjról szóló nyugellátási szelvényt, vagy bankszámlakivonatot kell bemutatni.

A fent megjelölt dokumentumokat a regisztráció során csak ellenőrzik a Városrendészet ügyintézői, nem készül róluk másolat.

Amennyiben további kérdésük merülne fel a regisztráció vonatkozásában, úgy telefonon is kérhetnek tájékoztatást. A Kecskeméti Városrendészet elérhetősége: 76/503-220 – 1-es mellék; +36 20/621-5599.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában