Beruházás

2022.12.27. 19:55

Karácsonyra új utat kaptak a felsővárosiak Kiskunhalason – galériával

Tavasz helyett már karácsonykor a megépült új úton közlekedhettek a Vadkerti és az Eperd utca környékén lakók.

Pozsgai Ákos

Új úton járhatnak a Vadkerti és az Eperd utca lakói

Fotó: Pozsgai Ákos

A vártánál jóval hamarabb, már a karácsonyi ünnepek előtt felkerült az új aszfalt réteg a Felsővárosban az épülő Vadkerti és az Eperd utca útjára. A munkaterületet még november végén vette át a kivitelező cég és az esős idő sem akadályozta jelentősen kivitelezési munkálatokat.

Felszedték a régi útpadkát és felmarták a régi utat, ahol szükséges volt, kiegyenlítették az út felületét. Az új útpadka mellett teljesen új aszfalt réteget kapott a két utca. – A nagyforgalmú gyűjtőút felújítását régóta tervezte a halasi önkormányzat, most negyven milliós kormányzati forráshoz tett hozzá további közel 35 millió forintot a város, így sikerült elvégezni a felújítást – közölte Kuris István László alpolgármester.

Elmondta azt is, hogy a csapadékvízelvezető felé megfelelő lejtéseket alakítottak ki, emellett a Városgazda Zrt. fogja elvégezni a csapadékvíz elvezetők ellenőrzését, ugyanis némelyik nyílás gőzölög a hideg időben, ami azt jelzi, hogy feltehetően illegálisan csatlakoztattak rá szennyvízbekötést.

A kivitelezőnek tavaszig van ideje elvégezni a hátralévő munkát, a megépült új utat azonban már a karácsonyi ünnepek előtt megnyitották a forgalom előtt, így már lehet közlekedni. A kivitelező és az önkormányzat azt kéri, hogy a még folyó befejező munkálatok miatt mindenki közlekedjen körültekintően a Vadkerti és a hozzácsatlakozó Eperd utcán, ahol teljesen megújult a buszforduló is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában