Bács-Kiskun

2022.12.25. 19:55

Karácsonyi legek: az ünnep is tartogat rekordokat

Nem is gondolnánk, milyen sokszínű a karácsonyhoz kötődő rekordok listája. Látta már például a világ legkisebb vagy épp legdrágább karácsonyfáját? Tudja, mikor volt a legmelegebb hazánkban az ünnepek alatt? Elképesztő karácsonyi rekordokat mutatunk be cikkünkben!

baon.hhu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A világ legdrágább karácsonyfája

2019-ben a spanyolországi Marbellán lehetett megtekinteni a világ legdrágább karácsonyfáját.

A fenyőfa több mint 15 millió dollárt, átszámítva 4,6 milliárd forintot ért, melynek a díszítés az oka: a világító fényfüzér csillogását fekete, fehér, rózsaszín és vörös gyémántok tükrözik vissza, emellett a világ ékszerkészítésének élvonalába tartozó márkák is felpakoltál termékeiket a fára.

Persze az édesség sem hiányozhatott a fáról, 3D-nyomtatással, csokiból készült pávatollak és tojások lógtak  az ágakról a parfümök mellett.

A legnagyobb gömbdíszgyűjtemény

2021 december óta az Egyesült Királyságban élő Sylvia Pope a cím büszke tulajdonosa. Nála egész évben karácsony van, ugyanis 1760 darabos gyűjteményét folyamatosan meg lehet tekinteni Swansea városában.

Legmelegebb karácsony

Jöjjön egy hazai rekord: 2013-ban karácsony másnapján dőlt meg a melegrekord: Pápán +10 fok feletti hőmérsékletet mértek. 

Leghidegebb karácsony

Szenteste 1963-ban volt a leghidegebb, az ország délnyugati részében -26 fokig süllyedt a hőmérséklet. 

A legnagyobb karácsonyi énekkar

Nem könnyű elképzelni, de 2004-ben Dél-Karolinában 7514 ember énekelte egyszerre a Csendes éjt. Elképesztő hangzás lehetett!

A világ legmagasabb élő karácsonyfája

Több mint 70 évvel ezelőtt, 1950-ben Seattle-ben díszítették fel az eddig mért legmagasabb fenyőt, ami közel 67 és fél méter magas volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában