Ünnepek

2022.12.18. 18:47

Angyalkák díszelegnek a bácsszőlősi iskolakápolna karácsonyfáján – galériával

Vasárnap délután a Vöröserdei Jézus Szíve Iskolakápolnához is megérkezett a betlehemi láng. Majd ezt követően a rendezvényen résztvevő gyermekek angyalkákkal díszítették fel a karácsonyfát.

Juhász Jenő

A gyermekek szebbnél szebb angyalkákkal díszítették fel a karácsonyfát

Fotó: Juhász Jenő

Több éves hagyomány, hogy a felújított iskolakápolnánál ünnepváró rendezvényeket tartanak. Az idei esztendő újdonsága, hogy az adventi gyertyák meggyújtására olyan embereket hívtak meg, akik valamilyen formában kötődnek a megyénk déli részén elhelyezkedő Vöröserdőhöz. Ezúttal Ginál István, Rákóczy Sámuelné (Rózsa), Erdősi Gizella és Skorutyák Jánosné (Edit) volt a vendég.

A betlehemi lángot most is a bácsalmási cserkészek hozták el a Szegedi Dóm templomból Németh Balázs bácsalmási polgármester vezetésével. Az ideiglenesen megbízott vezető egy rövid tájékoztatást is adott a jelenlévőknek a betlehemi láng történetéről.

A békét és szeretetet jelképező láng – amit bárki haza is vihetett – átadása után György Renáta szervező elmondta, hogy tavaly felhívással fordultak a kézművesekhez, hogy különböző angyalkák felajánlásával díszítsék a külterületen lévő, ma már ismét szépen pompázó iskolakápolna karácsonyfáját. A felhívás eredményesnek bizonyult, hiszen a tavalyi darabszám – az idei ismételt felhívásnak köszönhetően – tovább bővült. Érdekességként hozzátette, hogy most távolabbi országrészekből is érkeztek alkotások.

A jelenlévő fiatalok szorgos díszítő munkájának köszönhetően a 2022-es év karácsonyfáját több mint száz angyalka színesíti.

Takács Lászlónak és családjának, valamint az imaközösségnek köszönhetően az adventi rendezvények mindegyikén süteménnyel, meleg teával és forralt borral kedveskedtek a vendégeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában