Nagy Tudományválasztó

2022.11.24. 21:09

Látványos kísérleteket végeztek a kecskeméti Refiben – galériával

Nagy érdeklődés mellett tartották meg csütörtökön a Kecskeméti Református Gimnáziumban a Nagy Tudományválasztó rendezvényt, melyen diákok izgalmas és látványos előadásokkal és kísérletekkel népszerűsítették a fizika, kémia, biológia és földrajz tantárgyakat.

Sebestyén Hajnalka

A Refiben fontos szerepet kap a természettudományok oktatása népszerűsítése, ennek egyik kézzel fogható gyümölcse a Nagy Tudományválasztó. A program egyik szervezője, Hajdúné Dénes Julianna természettudományi laborvezető a rendezvény előtt elmondta: sajnos mindenhol tapasztalható, és egyben aggasztó tény, hogy a természettudományok kimentek a divatból. Sem a szülők, sem a gyerekek nem gondolnak abba bele, hogy ha a kutatás-fejlesztés elhal, rövidesen az emberiség is. Tény, hogy a természettudományok tanulása és a területeken végzett munka kitartást, odaadást igényel. Ugyanakkor a mostani válság is bizonyítja, minden mindennel összefügg. 

Ezzel a rendezvénnyel arra szerettek volna rámutatni, hogy érdemes és fontos is foglalkozni a természettudományokkal. Jól mutatta ezt, hogy rendezvényen szereplő fiatal tehetségek valamennyien elhivatottak a választott tantárgyak iránt.

A közönséget elsőként Szenes Mártonné igazgatónő köszöntötte, majd kezdetét vette a 45 percen át tartó bemutató óra, ahol szerepet kapott a fizika, kémia, biológia és földrajz. A vendégdiákok lenyűgözve nézték a kísérleteket, és érdeklődve hallgatták meg az előadásokat. 

Az előadásokat a következő diákok tartották: Drabant Máté, Oláh Anna, Chudi Levente Zsolt, Hegedűs Márton, Pintér Boldizsár, Tóth Anna Alma, Lehoczki Jázmin, Szakáll Dorina és Kléh Sára. A plakátot készítette: Bognár Emese. Felkészítésükben részt vett: Zajacz Lajos (fizika), Tóth Imre (kémia), Juhász Katalin (biológia) és Gulyás Dávid (földrajz), Urbán Zsuzsanna (vizuális kultúra).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában