Advent

2022.11.26. 17:56

Lámpás felvonulással idézték meg a régi idők karácsonyát Kecskeméten – galériával

Nagy tömeg gyűlt össze szombat délután a Vasútkertben, azzal a céllal, hogy közösen elsétáljanak Kecskemét főterére, megidézve mindezzel a hagyományos adventi megemlékezést.

Szalay Tamás

Sokan sétáltak együtt az adventi hangolódás jegyében Kecskeméten

Fotó: Szalay Tamás

Kicsik és nagyok, idősek és fiatalok mind együtt sétálva, lámpással, mécsesekkel vagy épp karácsonyi égőkkel a kezükben mentek végig a Rákóczi úton, a járókelők nagy örömére. Sokan ámulva nézték a tömött sorokat, ahol többen pici gyereket toltak a karácsonyi izzókkal kivilágított babakocsiban. Elérve a főtérre, szétoszlott a tömeg és mindenki belevethette magát a karácsonyi hangulatot idéző forgatagba. A színpadon a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar rézfúvós együttese adott adventi műsort, majd adventi gyertya gyújtásra került sor. A főtéri hangulat a régi idők karácsonyát hivatott felidézni. 

A rézfúvós zenekar is ennek megfelelően hagyományos karácsonyi dalokat játszott. Mindez igazi ünnepi hangulatot teremtett a város főterén, megkezdve ezzel a ráhangolódást a decemberi időszakra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában