Döntés

2022.11.09. 11:12

Jóváhagyták Kalocsán, a Paksi közben kialakított új ipari park bérbeadását

Az eredeti célnak megfelelően elindította az önkormányzat a teljes felújítás után idén tavasszal átadott iparterületi ingatlanok bérbeadási folyamatát. A pályázat meg is jelent, e hónap végén lejáró határidővel.

Gábor János

Az idén átadott műhely- és raktárcsarnokok bérbeadására nyílt pályázatot írtak ki.

Fotó: Gábor János / archív-felvétel

A Paksi közben kialakított új ipari park bérbeadását nemrég hagyta jóvá a kalocsai képviselő-testület, miután megismerték a kormányrendeletben szereplő és a város által megszabott feltételeket. Boromisza Viktor Városfejlesztési és Üzemeltetési osztályvezető az ülésen emlékeztetett: a TOP keretéből évekkel ezelőtt megnyert, majd nemrég befejezett projekt során négy ingatlan újult meg, összesen 4 500 négyzetméteren.

Az épületegyüttesnek része egy újépítésű adminisztrációs és szociális épület, benne kilenc irodával, egy 15 fős tárgyalóval, egy 99 és egy 200 fős előadóval, valamint 152 fő kiszolgálására alkalmas öltözőkkel és vizesblokkokkal. 

Ugyanitt bérlőjére vár egy szekcionált ipari kapukkal felszerelt, 1 051 négyzetméteres műhelycsarnok, valamit kettő, 1 063 és 1 355 négyzetméteres, raktározás céljára alkalmas csarnok. A projekt részeként megvalósult az épületekhez kapcsolódó infrastruktúra: a közművek és a gépjármű parkolók (a bejártánál 34, az 5-ös csarnok előtt 18), illetve egy száz férőhely kerékpártároló kialakítása is.

Az osztályvezető megjegyezte: az épületegyüttes bérbeadásának gyakorlata megfelel a pályázati konstrukciónak, hiszen eleve erre a célra hajtották végre az egykori szovjet laktanyához tartozó terület rehabilitációját.

Az épületegyüttesnek része egy újépítésű adminisztrációs irodaház is.
Fotós: Gábor János / archív-felvétel

Az iparterület két helyrajzi számon helyezkedik el – ebből a nagyobb, 2,8 hektáros lesz az, aminek négy épületét „nyílt és diszkriminációmentes pályázaton” kiadják egy vállalkozásnak. A szabályok értelmében 2022. december 31-ig eredményt kell hirdetni, és a győztes bérlőnek be is kell jelentkeznie az iparterületre, amit vagy székhelyként, vagy telephelyként hasznosíthat.

– A terület egyben történő bérbeadásáról szól a pályázati felhívás, vagyis az épületek külön-külön bérbevételére nincs lehetőség – fejtegette Boromisza Viktor, jelezve, hogy először egy fenntartási időszakon túlnyúló, határozott idejű hétéves szerződést, majd azt követően egy határozatlan időre szóló megállapodást köthetnek a nyertes vállalkozással. – Egy minimálárat is megfeleltettünk a helyben szokásos piaci árnak, ami épületenként ezer forint / négyzetméterben került meghatározásra – árulta el. Hangsúlyozta: ha ez a terület méretéhez viszonyítva soknak is tűnik (havi 4,5 millió forint), maga a négyzetméterár valójában kedvező, és ha később soknak, vagy kevésnek bizonyul, akkor évente felülvizsgálható és módosítható.

A pályázat benyújtásának határideje 2022. november 28-a 15 óra. Az értékelésre az önkormányzat Gazdaság- és Turizmusfejlesztési Bizottsága jogosult elbírálni, a legmagasabb összegű ellenszolgáltatás elsődleges figyelembe vételével. A tender eredményét várhatóan még ebben az évben kihirdetik, majd néhány hónapon belül az új ipari park megkezdheti működését a városban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában