Jótékonyság

2022.11.15. 15:56

A gyermekek javára gyűjtenek Kecskeméten

Kecskemét Főterén, a Tanyai Termék Piacon jótékonysági gyűjtést tartanak csütörtökön 13 órától. Az összegyűlt adományt Kecskemét és térsége gyermekeinek korai fejlesztésének támogatására ajánlják fel.

Sebestyén Hajnalka

A gyűjtés bevételét a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kecskeméti tagintézményének munkáját segítő NOÉMA Alapítvány részére ajánlják fel, a Kecskemét és térsége gyermekeinek.

Forrás: Aranyhomok Kistérség / illusztráció

A piacot működtető Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület csütörtökön 13 órától várja az érdeklődőket és jótékony ügyet támogatókat a főtérre, ahol ezúttal a tanyai termék piac termelői kiegészülnek az Aranyhomok Portéka Vásár kézműveseivel. A gyermekek a helyszínen mézeskalácsot díszíthetnek és Mikulást készíthetnek a kézművesek segítségével. A gyűjtés bevételét a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kecskeméti tagintézményének munkáját segítő NOÉMA Alapítvány részére ajánlják fel, a Kecskemét és térsége gyermekeinek korai fejlesztésének támogatására.

Az Alapítvány legfőbb célja az ellátott gyermekek színvonalas vizsgálatának, fejlesztésének, gondozásának és terápiájának támogatása. Az Alapítvány elősegíti a szolgáltatásokhoz való hozzáférést, a tárgyi feltételek javítását, korszerű diagnosztikai és terápiás eszközök beszerzését, belső szakmai műhely létrehozását. A jótékonysági gyűjtéssel a Szakszolgálat feladatai közül a korai fejlesztést tudják támogatni többféle módon.

A Tanyai Termék Piac gazdái által felajánlott alapanyagokból főzött babgulyás megvásárlásával hozzájárulhatnak az Alapítvány munkájához. A babgulyást „Az év kecskeméti helyi termék piac gazdája” cím idei évi birtokosa, Jóriné Gyuris Ágnes fogja főzni. A babgulyás támogató jegy ezer forintba kerül majd, amely 14 órára készül el. Ezen kívül Disztl Gábor bioborából készült forralt bor megvásárlásával is lehetőség nyílik az adományozásra. Továbbá a helyszínen kihelyezett adománygyűjtő dobozba is örömmel fogadják a nagylelkű felajánlásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában