Galériával

2022.10.08. 12:52

Díjakat is átadtak az Idősek Világnapján Kecskeméten

Szombaton délelőtt rendezték meg az Idősek Világnapja alkalmából szervezett ünnepséget a szépkorúak számára Kecskeméten, a Hírös Agórában. A rendezvényen sokan megjelentek az idősebb korosztályból, hiszen ez a nap az övék volt, de szép számban érdeklődtek az ünnepség iránt a fiatalabb korosztályból is.

Szalay Tamás

Az ünnepségen átadták a Kecskeméti Idősekért-díjakat is. Az elismeréseket Szemereyné Pataki Klaudiától Kecskemét polgármesterétől (középen) vehették át.

Fotó: Szalay Tamás

Az eseményt délelőtt tíz órakor az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága nevében köszöntötték az érdeklődőket, jelen volt Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere és Engert Jakabné alpolgármester.

Az ünnepi köszöntőt Bukovinszki Lara, a kecskeméti Bolyai János Gimnázium 12. osztályos tanulója mondta el. Beszédében frappáns összegzésben jellemezte korunk fiatalságát, és az idősebb korosztályt. Rávilágított arra, hogy a korosztályok közt nincs is olyan nagy különbség, mint gondolnánk, csak más korban élik a fiatalságukat.

Hagyomány, hogy az Idősek Világnapján adják át a Kecskeméti Idősekért-díjat. A díjakat Szemereyné Pataki Klaudia adta át. A díjazottak között volt Fazekas István, Csóka Tamás nyugállományú ezredes, dr. Hajdu Lajosné, és Kis János evangélikus lelkész. Az Év Kecskeméti Civil Szervezete-díjat 20 éves elhivatott munkájáért, a Hunyadi városi nyugdíjas klub vezetője Kuli Józsefné Berente Erzsébet érdemelte ki. A Bolyai János Gimnázium idén ünnepli 35 éves fennállását. Hagyománnyá vált, hogy az iskola diákjai öt évente zenés, táncos színdarabbal készülnek. Ebből az alkalomból rendezték meg a Donna Mia-t, a népszerű Mamma Mia című előadás adaptációját, amit az idősek tiszteletére is előadtak a színpadon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában