Kecskemét

2022.10.22. 15:30

A Lions gálaesten munkatársainknak is köszönetet mondtak

Vidám és lélekemelő zenével, hangulatos néptánccal színesített gálaestet adott a Kecskeméti Szent László Lions Club péntek este a Hírös Agórában. A rendezvényen ajándék szemüvegeket adtak át rászoruló gyerekeknek, valamint a Lions munkáját segítő öt sajtómunkatársat tüntettek ki Lions-díjjal, köztük szerkesztőségünk két tagját is.

Sebestyén Hajnalka

Gálaestet tartott a Szent László Lions Club.

Fotó: Szent László Lions Club

Hatodik éve minden októberben, a látás hónapján rendezik meg a gálaestet. A Lions világszervezet egyik legfontosabb feladata a látás védelme, melyért közel másfél millió Lion küzd világszerte. Ennek érdekében Kecskeméten is folyamatosan végeznek ingyenes szemszűréseket, elsősorban fiatalok, hátrányos helyzetűek, kistelepülésen élők, idősek és sérültek körében.

A gálaest előtt rászoruló gyerekek kaptak ajándékba szemüvegeket. Még szeptemberben a kecskeméti Szent László Lions Club tagjai, a Kuti Optika munkatársaival két iskolába települtek ki, és végeztek látásvizsgálatot. A Kecskeméti SZC Fazekas István Szakiskola tanulási nehézségekkel küzdő diákjait és a Kodály Iskola 1-2. évfolyamát szűrték meg. 

A 180 főből 20 gyermeknek ajánlotta fel a klub és az optika, hogy elkészíti teljes vagy 60%-os finanszírozásban a szemüvegét. A lehetőséggel kilenc tanuló élt, akiknek mintegy 550 ezer forint értékben készítették el a szemüvegeket.

A gálaesten Harsányi Zsuzsanna, a kecskeméti Szent László Lions Club elnöke köszöntőjében összefoglalta az októberi jótékony megmozdulásaikat.

Az októberi látás hónapjában a Lions klub játékos Érzékenyítő foglalkozást tartott az Érzékelések kertjében, a II. Rákóczi Ferenc Általános iskola 4. osztályosainak. A közel 20 millió forint értékű kertet két évvel ezelőtt kezdték el építeni és tavaly adták át a városnak.

Három iskola, a II. Rákóczi, a Juhar utcai és a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola pedagógusainak kínáltak fel többszáz jó minőségű, új, pótszemüveget, hogy válogatni tudjanak belőle. Így közel 200 szemüveg talált gazdára.

Évtizedek óta jó a kapcsolatuk a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületével. Ebben a hónapban három programjukba is bekapcsolódtak. Segítettek látássérült alkotók munkáiból, képzőművészeti kiállítást rendezni a könyvtárban. Irodalmi pályázatuk legjobbjainak, díjakat ajánlottak fel és adtak át a Fehér bot napi ünnepségen. A Zentáról érkezett látássérült vendégeknek bemutatták az Érzékelések kertjét az idegenvezetés előtt.

 

Évtizedek óta segítik a Juhar utcai sérült gyerekeket, akiket minden évben több kulturális élménnyel ajándékoznak meg, ezúttal a Grimbusz Színházat hívták meg az iskolába.

Harsányi Zsuzsanna beszédét követően a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége kormányzója, Koncsik István osztotta meg ünnepi gondolatait, majd közösen országos elismerő okleveleket adtak át.

A Lions mozgalom, elsősorban a kecskeméti kluk karitatív munkájáról a helyi média folyamatosan tájékoztat. A Kecskeméti Szent László Lions Club felterjesztette a helyi médiák képviselőit a Lions Clubok Magyarországi Szövetségéhez, hogy országos szinten is ismerjék el segítő tevékenységüket.

A Lions kormányzó ezt az évtizedek óta tartó példamutató munkát köszönte meg nagyközönség előtt. Kitüntetést vehetett át szerkesztőségünkből: Sebestyén Hajnalka, a Petőfi Népe és a baon.hu újságírója, Bús Csaba, a Petőfi Népe és a baon.hu fotóriportere, rajtuk kívül Piranszkiné Seres Sára, a Kecskeméti Médiacentrum marketing vezetője, Noszlopy Miklós, a keol.hu kecskeméti hírportál tulajdonos-főszerkesztője és Faragó Miklós, a Gong Rádió szerkesztője.

 

Ugyancsak kormányzói elismerést adtak át Barta Dórának, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatójának, megköszönve az intézmény munkatársainak, hogy segítik a munkájukat.

Végül köszönetet mondtak a II. Rákóczi Ferenc Általános iskolának, mely évtizedek óta biztosít helyszínt a Kecskeméti Szent László Lions Club rendezvényeinek, pedagógusai Önkéntesként segítenek programjaikban, mindig számíthatnak rájuk. Ezen kívül a gyerekek felvállalták, hogy segítenek az iskola előtti Érzékelések kertje gondozásában, Dabasiné Valkai Mária pedagógus vezetésével. A kormányzói köszönő okleveleket Fáriné Boros Erika igazgatónő és Dabasiné Valkai Mária vette át.

A gálaest további részében fellépett a Kecskemét Városi Fúvószenekar, valamint a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium növendékei, a Csiribiri kórus, az Aurin kórus, valamint a néptánc tanszak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában