Döntések

2022.10.27. 19:57

A fűtési szezonban bezárják az uszodát és a sportcsarnokot is Félegyházán

A takarékosság jegyében további szigorításokat vezetnek be Kiskunfélegyházán. Ezekről Csányi József polgármester távollétében Balla László alpolgármester tájékoztatta a képviselő-testületet csütörtöki ülésükön.

Vajda Piroska

Balla László alpolgármester ismertette az újabb intézkedéseket.

Fotó: Vajda Piroska

Ismertette, hogy az energiaárak emelkedése okán az önkormányzat fenntartása alatt álló intézményeknél jelentkező többletköltségek minimalizálása érdekében szükséges intézkedésekről szóló tájékoztató augusztusban fogadta el a képviselő-testület és felhatalmazta a polgármestert, hogy a költségek további csökkentése értelmében átmeneti intézkedéseket hozzon. Az eddig meghatározott és még idén várható intézkedésekről Balla László szóbeli előterjesztésben számolt be a városatyáknak. Elmondta, a város intézményeinek működési költségeinek csökkentése érdekében több olyan intézkedést kellett meghozni, amelyek a lakosságot is érintik az egyes intézmények nyitva tartásának korlátozása miatt. Számos intézkedés viszont csak technikai jellegű, költséghatékonyabb működésre vonatkozó szabályozást tartalmaz.

A tájékoztatóból kiderült, hogy a városi strand 2023. január elsejétől május végéig zárva lesz. A sportcsarnok már idén november elsején bezár és 2023. április végéig zárva lesz. A Honvéd sporttelepen csökkentett fűtés lesz, meleg víz csak a mérkőzések időszakában lesz elérhető. A műfüves pályák világítása kizárólag a költségek kifizetése mellett engedélyezett.

Az egészségközpont megfelelő működését biztosítani fogják a betegellátás zavartalan fenntartása érdekében.

A fűtési szezonban a Kiskun Múzeum is bezár, a nyitás csak a fűtési időszak után lehetséges. A múzeum munkatársai a művelődési központba költöznek erre az időre. A Móra Ferenc Művelődési Központban a padlófűtés maximum 20 fokig működhet, az épület egyéb fűtése a rendezvények során kizárólag térítés mellett történhet.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár új szárnyát lezárják. A könyvtár munkatársai a régi szárnyba költöznek, a könyvkiadás is itt valósul meg.

A polgármesteri hivatalban a rezsiköltségek csökkentése érdekében az igazgatási szünet kitolódik 2023. január 6-ig. Elrendelte továbbá a polgármester a városháza csökkentett fűtését, ami 18 fokot jelent. A liftet is csak szigorú szabályok mellett, indokolt esetben lehet használni.

A közvilágítás esetében a bekapcsolási és kikapcsolási idő minimálisan módosulni fog. Az alkonykapcsoló állítása folyamatban van – ismertette a csütörtöki képviselő-testületi ülésen Balla László alpolgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában