Testületi ülés

2022.10.28. 15:55

A bajai Fidesz-KDNP frakció megakadályozta a szociális bérlakások bérleti díjának emelését

A bajai képviselő-testület október 27-i ülésén egyebek mellett döntött a szociális bérlakásokról szóló önkormányzati rendelet módosításáról. Az előterjesztés a szociális bérlakások bérleti díjának emelését is tartalmazta.

Márton Anna

A legutóbbi testületi ülésen több fontos témában is döntöttek a bajai képviselők

Fotó: Márton Anna

A Fidesz-KDNP frakció módosító javaslatot nyújtott be, amelyben arra kérték a képviselő-testületet, hogy a soron következő ülésig vizsgálják felül a rendelettervezetet oly módon, hogy a szociális bérlakások bérleti díjai ne emelkedjenek. A képviselő-testület a javaslatot elfogadta, így a szociális bérlakások bérleti díjai nem emelkednek.

A csütörtöki ülésen leszavazta a testület az 50 százalékos piaci áremelést is. A városi piacot érintő rendeletmódosítást is elutasította a testület. A napirend vitájában a polgármester elmondta: az önkormányzat jelentős bevételre tehetne szert a piaci asztalok bérleti díjának százalékos emelésével. 

Nyirati Klára arra kérte a képviselőket, gondolkozzanak el azon, hogy az önkormányzat milyen forrásokból tudja segíteni a rászorulókat. 

Elmondta, hogy Balla György kormánybiztossal történt egyeztetésen elhangzott a kérdés, hogy az önkormányzat mit tesz meg annak érdekében, hogy bevételeit növelje.

Kámánné dr.Bari Bernadett  a Fidesz-KDNP frakcióvezetője felszólalásában kifejtette, hogy a jelenlegi helyzetben nem feltétlenül értenek egyet az önkormányzati kiadások tervezett alakításával.

Fontosnak tartják az önkormányzati bevételek növelését, de számukra közel sem mellékes, milyen sorrendben történik. Úgy vélik először a költségvetés kiadási oldalát kellene csökkenteni, ezért vártak olyan javaslatokat, amelyek az önkormányzat megbízási szerződéseinek felülvizsgálatát tartalmazzák. Amennyiben a rendelettervezetben nem szerepelnek a költségek csökkentésére vonatkozó tételek, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja a következő testületi ülésig összeállítja javaslatait. Hozzátette: amíg három alpolgármesterrel, tanácsadókkal rendelkezik az önkormányzat, addig nem fognak tudni egyetérteni a lakosságot érintő megszorításokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában