Galériával

2022.08.22. 13:27

Településük újszülöttjeit is köszöntötték az államalapítás ünnepén a kisszállásiak

Összetett ünnepük volt a kisszállásiaknak augusztus 20-án, akik a Szent István király által alapított keresztény magyar állam és az új kenyér mellett, településük 151 éves történelmét, valamint a falu újszülött lakóit is ünnepelték a helyi művelődési házban.

Pozsgai Ákos

Idén tizenhárom gyermekkel gyarapodott a falu lakossága

Fotó: Pozsgai Ákos

Az ünnepségen – a 2014 óta hungarikummá minősített – tárogatón hallgatták meg a résztvevők Szabó Sándor tárogatós, énektanár előadásában a Himnuszt, majd Szabó Antal mondta el Ábrányi Emil: Mi a haza? című versének egy részletét.

Az államalapítást méltán nevezhetjük történelmünk szempontjából kulcsfontosságú eseménynek és legfontosabb ünnepünknek – mondta köszöntőjében Rozsnyai Attila polgármester, aki az államalapító Szent István királyt minden idők legnagyobb magyarjának nevezte. – A kisszállásiak számára a közösségi élet, a közös ünneplés hagyományosan kiemelt fontossággal bír – emelte ki a település vezetője, aki szerint Kisszállás történelmi múltja bizonyítja, hogy az itt élők mindig is tettek közösségük fennmaradásának, fejlődésének érdekében. Közös feladatunk, hogy Kisszállás ne csupán a múlt és a jelen, hanem a jövő települése is legyen. 

Egy olyan falu, amely minden nap egy kicsivel jobb és élhetőbb, amelynek lakói otthon érzik magukat, és olyan örökséget hagynak a jövő nemzedéke számára, amely méltó Szent István szellemiségéhez

 – hangsúlyozta a polgármester.

Az önkormányzat ünnepségén Retkes Zsolt mélykúti káplán szentelte meg az új kenyeret és adott áldást az ünnepség résztvevőre. Kisszálláson szép hagyomány, hogy ilyenkor köszöntik a település újszülöttjeit, idén tizenhárom gyermekkel gyarapodott a falu lakóinak száma, szüleiknek Rozsnyai Attila polgármester egy szál rózsát, Zsoldos Ildikó önkormányzat képviselő pedig a település ajándéktárgyát és emléklapját adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában