Oktatás

2022.08.26. 11:20

Hamarosan becsengetnek az iskolákba: készülnek az új tanévre Bács-Kiskunban is

A legtöbb közoktatási intézménybe már megérkeztek a tankönyvek. A kormány az elmúlt években a családtámogatások részévé tette az ingyenes tankönyvtámogatást, melynek köszönhetően a tan­évkezdéskor több tízezer forintos kiadás alól mentesülnek a családok.

Pozsgai Ákos

A halasi Szilády gimnáziumban közel nyolcezer tankönyvet osztanak majd ki.

Fotó: Pozsgai Ákos

Minden nehézség és árnövekedés ellenére továbbra is ingyenesen és pontosan érkeznek a tankönyvek az iskolákba – mondta korábban Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. A tanévkezdésig 13 millió új tankönyv érkezik meg az ország közoktatási intézményeibe. 

A kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnáziumba már kiszállították a tankönyveket. Az intézményben mintegy 600 csomagban közel nyolcezer új és használt tankönyvet osztanak majd ki a diákoknak. A gimnázium könyvtárában már összeállították a tankönyvcsomagokat, a végzős 12. osztályos diá­kok nagyobbrészt használt, míg az alsóbb évfolyamosok elsősorban új tankönyveket kapnak majd. 

Mindemellett idén is meghirdette jótékony célú tanszergyűjtő akcióját a halasi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat is. 

A még szép és jó állapotban lévő, de már nem használt tanszerek mellett ünneplőruhát, torna- és tisztasági felszerelést is várnak – közölte Szabó Tünde, a szolgálat munkatársa. Az adományokat a családsegítő Thúry József utcai irodájában lehet leadni munkaidőben. 

A halasi önkormányzat is negyedik éve segíti iskolaszerekkel az elsős diákokat. – Minden kiskunhalasi általános iskolába beiratkozó, szep­tembertől elsős kisdiák egy tanszercsomagot kap a tanév elején, idén 246 csomagot állítunk össze kollégáimmal – tudatta közösségi oldalán Fülöp Róbert polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában