Galériával

2022.06.21. 19:38

Színes rajzokkal díszítették a kelebiai gyerekek a felújított utat

Elégedettek a kelebiaiak az elmúlt évek fejlesztéseivel és büszkék a településükre – mondta Maczkó József polgármester a megújult Siflis-köz és az Ady Endre utca felújított útszakaszának átadásán.

Pozsgai Ákos

Megújult a Siflis-köz és az Ady Endre utca egy szakasza Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

A Siflis-közben megépült új út és a parkoló a Magyar Falu Program keretében valósult meg 33 millió forintból. Az Ady Endre utcát a vámpalotáig mindkét oldalról fél méterrel kiszélesítették és új kopóréteget kapott, a beruházás 23 millió forintba került és közvetlen a Belügyminisztériumból és Pénzügyminisztériumtól kapott rá támogatást a település.

Ha körbe nézünk erről a pontról, mindenütt megújult önkormányzati intézményeket láthatunk – emlékeztetett a település vezetője, aki végig sorolta, hogy az iskola energetikai korszerűsítése megtörtént és még az idei nyáron felújítják a tetőszerkezet egy részét. Teljesen felújították a Gézengúz óvodát is, valamint kilencven százalékban elkészült a felújított Siflis Géza tornacsarnok is. A napköziotthonos konyhát európai uniós és hazai kormányzati forrásokból sikerült teljesen felújítani. Legutóbb 42 millió forintot költött az önkormányzat a légkondicionáló-rendszer, a gépészet, a belső felújításokra.

Maczkó József szólt arról is, hogy az Ady Endre utca teljes egészére kész van a felújítási terv és hamarosan egy új minibölcsőde is épül az iskola mögötti területen 150 millió forintból, amihez 143 millió forint pályázati forrást nyert az önkormányzat.

– Az elmúlt években, rengeteg a köz számára fontos fejlesztést hoztunk össze közösen, amire méltán mindenki büszke lehet – hangoztatta Bányai Gábor országgyűlési képviselő, kormánybiztos, aki szerint az elmúlt években közel hat évtized lemaradt fejlesztéseit kellett pótolni. 

Ez pedig úgy lehetséges, hogy az önerejükből működni képtelen ötezer fő alatti települések a többszörösét kapják vissza az adók és más közteherviselés címén a költségvetésbe befizetett pénznek. 

A fejlesztési kormánybiztos szól arról is, hogy a közelgő vasútfejlesztés során korszerű vasúti aluljáró épül majd a településen, ami jelentősen megkönnyíti majd a vasút két oldalán élők közlekedését a vasút felújítás után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában