Galériával

2022.05.04. 13:58

Háromszáz színpompás virágot ültettek el a kecskeméti diákok az Érzékelések kertjébe

Egynyári színpompás, illatozó virágokkal gazdagodott Kecskeméten, az Érzékelések kertje. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola melletti különleges ligetbe háromszáz növényt ültettek ki szerda délelőtt a hatodik osztályos tanulók. Ennek köszönhetően új ruhát öltött magára a kert, a színpompás virágok a színekkel és az illatokkal egyaránt hozzájárul a küldetéséhez.

Sebestyén Hajnalka

Bársonykák, begóniák, levendulák díszítik az Érzékelések kertjét. Fotó: Bús Csaba

A Kecskeméti Szent László Lions Club által létrehozott és tavaly a városnak átadott kertben a Lions mozgalom legfontosabb célkitűzéseinek megfelelően a látás védelme és a környezetvédelem együtt valósul meg. A liget fenntartását is folyamatosan figyelemmel kísérik, a növények gondozását a II. Rákóczi iskola vállalta magára, a diákok technika óra keretében kertészkednek. 

Az országban egyedülálló kert egyrészt vak, gyengén látó vagy halló, értelmi sérüléssel élő gyermekek és felnőttek részére szánt pihenő, tapasztalati kert. Másrészt a gyermek intézmények és a városban élő családok részére is készült. Az érzékenyítő parkban a színek, illatok, változatos felületek, hangok felfokozásával tudatosan lehet bevezetni az érzékelhető világba a tapasztalatra vágyókat, a természet, a játék és a művészet útján.

A háromszáz növényt a Kecskeméti Szent László Lions Club és a Gyenes Kertészet együtt ajánlotta fel. Ebből 260 tő volt egynyári virág. A diákok petúniát, begóniát, pistikét, paprika virágot, díszcsalánt, bársonykát ültettek el. Emellett 40 tő levendula is a földbe került. 

– Sajnos idén is több levendulát elloptak, melyeket most pótolnunk kell. Nagy szívfájdalmunk ez, bízunk benne, hogy a jövőben ez nem történik meg újra.

Ennek a kertnek fontos célja van, a működtetését, fenntartását segíteni kellene, és nem megrongálni – mondta Harsányi Zsuzsanna, a Lions tagja, az esemény fő szervezője, aki tagtársaival közösen készítette elő a növényeket az ültetéshez a reggeli órákban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában