Értékesítés

2022.05.27. 18:02

Hamarosan megépülhetnek az új garázsok Kalocsán

Harmadik alkalommal került napirendre annak a 726 négyzetméteres garázsteleknek az ügye, amit eddig gazdasági ellenérvek és alacsony árajánlatok miatt nem engedtek értékesíteni a képviselők.

Gábor János

A képviselők pályáztatás nélkül jóváhagyták a telek eladását Fotó: Gábor János

A testület ezt megelőzően áprilisban állt közelebb az eladáshoz, viszont elmaradt a hozzá szükséges minősített többség. Bár a képviselők egy része azt kifogásolta, hogy magasabb áron is elkelhetett volna az ingatlan, ha nyilvánosan meghirdetik, a vevő ugyanis változatlanul hagyta az értékbecslés utáni minimális összeget éppen csak meghaladó ajánlatát. Bejött. 

A Jogi és Ügyrendi Bizottság nem támogatja az eladást – közölte a témát tárgyaló ülésen dr. Vincze András. A képviselő hangsúlyozta: nem a fejlesztés tényével akadt problémája neki és a bizottságnak, hanem azzal, hogy a testület nem járul hozzá a nyílt pályáztatáshoz, amellyel magasabb összeget, de legalábbis ugyanekkorát kaphatna a telekért a város, tehát kockázatvállalás nélkül kiírhatnák a tendert. 

A Zrínyi Miklós és Teleki utca sarkán lévő területért négyzetméterenként 9 ezer, összesen tehát valamivel több mint 6,5 millió forintot ajánlott a kalocsai Királyi Gasztro Kft. 

Az összeg valóban alig haladja meg a közel fél évvel ezelőtti értékbecsléskor megállapított 8,871 forintos négyzetméterárat, de a vevő a korábbi visszautasítás ellenére sem emelt rajta. Vállalta viszont, hogy fejlesztést hajt végre a területen: kialakítja a közúti megközelítést, a közvilágítást és a csapadékvíz-elvezetést, a beruházás rajtjától számított 24 hónapon belül. 

Schmidt Rajmund azzal érvelt a terv mellett, hogy nem lenne korrekt elutasítani, hiszen a cég konkrét beruházási ötlettel érkezett. Szabó Balázs emlékeztette kollégáját, hogy hónapokkal korábban egy másik cég nyújtott be ugyanilyen fejlesztési ajánlatot, érte mégsem küzdött az önkormányzat, igaz, az ajánlata nem érte el az értékbecslő által megállapított minimumot. 

Simon Zoltán alpolgármester, a körzet képviselője rámutatott: az itt élőknek komoly problémája a garázshiány, ezért szükség van a beruházásra. 

Filvig Géza polgármester hozzátette: 30 év alatt ez a két ajánlat érkezett erre a területre, amit más célra nem is lehet használni, így ő élne a lehetőséggel. A döntést végül nyolc igen, négy tartózkodás mellett elfogadták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában