Galériával

2022.04.30. 16:39

Majálist és futóversenyt rendeztek Helvécián

Kellemes időben, jó hangulatban tartották meg szombaton a Majálist Helvécián, a Milleneumi parkban. Sokféle szórakoztató és kulturális program szórakoztatta a kilátogatókat. Nagy sikere volt délelőtt a II. Helvécia Futásnak.

Sebestyén Hajnalka

A gyerekek kézműves-foglalkozáson is részt vehettek. Fotó: Sebestyén Hajnalka

A reggelt zenés ébresztővel indították, majd megkezdődött a futóverseny. Több távon tehették próbára magukat a sportolni vágyók. Az ünnepélyes megnyitón dr. Mák Kornél, a megyei közgyűlés alelnöke mondott köszöntőt. Kiemelte: aki aktív, aki közösségben van, odafigyel a másikra, aki tartalmasan tudja kitölteni a szabadidejét, az boldog. Helvécián ehhez a majálison minden adott volt. A programok révén újra élettel és örömmel telt meg a nagyközség központja. A nagyszerű rendezvényre a környező településekről, például Kecskemétről és Ballószögről is többen kilátogattak.

A köszöntő szavakat követően Hajagos Csaba történész mutatta be a most elkészült Helvécia históriája című könyvet, mely felöleli a település 130 éves múltját. Bemutatva a boldog és nehéz időszakokat egyaránt. A szakember a végén megjegyezte, bízik benne, hogy a történetet a fiatalabb generáció is megismeri, és ha úgy hozza az élet, merít belőle. 

Nagy érdeklődés kísérte a majális keretében a II. Helvéciai Futást, melynek 5 kilométeres távját Somogyi Lajos, Ballószög polgármestere is nagyon szép eredménnyel, az élmezőnyben teljesítette. Ennek kapcsán szólt a színpadon. Hangsúlyozta: a futás élménye sokakat magával ragad. Ez a rendezvény jó példát mutat, méltán népszerűsíti e sportot, és megmozgat minden korosztályt. Szó szerint, hiszen voltak egészen picit gyerekek is, a legidősebb futó pedig 82 éves volt. 

A díjakat és érmeket többek között Balogh Károly, Helvécia polgármestere, Kerényi János országgyűlési képviselő, valamint dr. Mák Kornél és Somogyi Lajos adta át. 

A nap folyamán egymást érték a gyerekprogramok, a kézműves foglalkozásoktól a bábszínházi előadásig. Emellett a zenéből, táncból, nótázásból délutánra is bőven kijutott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában