Útinform

2022.04.08. 07:30

Ezeken a helyeken lassíthatják közúti munkálatok a forgalmat Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani pénteken Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást péntekre vonatkozóan:

 

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán pénteken több helyen fenntartási munkákat végeznek: a hidakat, a védőkorlátokat, a táblákat és a fénytörő hálókat tisztítják. 
– Budapest felé Újhartyán és Gyál között a 37-es és a 17-es km között reggel fél 8-tól délután fél 3-ig a belső sávot helyenként lezárják.
– Örkénynél a burkolatot javítják. A Röszke felé tartókat 9-től 16 óráig az 52-es km-nél a külső sávba terelik, mert a belsőt lezárják.
– Kecskemétnél, majd Csengele és Szeged között, mindkét oldalon sávlezárásra készüljenek majd a munkaterületek mellett. (Forrás: A-WAY Autópálya Zrt.)

 

Főutak:

Az 52-es főúton, Kecskemét határában felújítják az M5-ös autópálya és a fülöpházai elágazás közötti szakaszt. Az 5-ös és a 18-as km között helyenként félpályás lezárást vezettek be. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.  

 

Az 54-es főúton,
– Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os km között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak. 
– Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os km között helyenként a fél útpályát lezárták. 

 

A 441-es főúton,
– Cegléden a Körösi úton gyalogos átkelőhelyet létesítenek. A munkaterületnél útszűkületen kell áthajtani. 
– Nagykőrösön, a Ceglédi úton a sportpálya közelében egy ingatlanhoz kapubejárót építenek. A 15-ös km-nél ez okozza az útszűkületet.

 

Az 511-es főúton, Baja elkerülő szakaszán, a Keleti körúton csomópontot építenek. A 3-as km-nél irányonként csak egy-egy sáv autózható.  
 

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (április 9-10.) szombaton 22.00-tól vasárnap 22.00-ig, tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.


Fontos változás, hogy március 1-jétől a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában