Fejlesztés

2022.04.01. 07:00

Elkészültek a szabadidőközpont új parkolói Kecskeméten

Befejeződött a Benkó Zoltán Szabadidőközpont előtti új parkolóhelyek kialakítása. A II. ütem során 71 új parkoló készült el, melyek közül 4 családi és 2 mozgáskorlátozott. Az I. ütemmel együtt így összesen 103 parkoló várja a látogatókat. A beruházás Kecskemét Megyei Jogú Város támogatásával valósult meg.

baon.hu

Forrás: Benkó Zoltán Szabadidőközpont

A szabadidőközpont Nyíri úti szakaszán a beruházás II. üteme során nemcsak 65 normál, 4 családi, és 2 mozgáskorlátozott parkolóhely került kialakításra, hanem a parkoló hosszával megegyezően, 330 méter hosszan új kerítést is kapott a szabadidőközpont. 

Megújult a főbejárat előtti közlekedőfelület, ahol a térkő cseréjén kívül ülőhelyeket is kialakítottak. 

 

Új szemeteseket helyeztek ki, és jelentős növénytelepítésekre is sor került: megk

özelítőleg 1200 cserjét és 50 fát ültettek a kerítés mellé, illetve a parkolók közötti szigetekbe.

Hozzávetőlegesen 500 méter aszfaltút került felújításra, közel 200 négyzetméter közlekedő felület, és megközelítőleg 1400 négyzetméter térburkolatot raktak le. 

Forrás: Benkó Zoltán Szabadidőközpont

A térburkolatok nagy része úgynevezett Ökogreen térkő, amelyek különlegessége, hogy a térkövek közötti nagyméretű fugahézagok megbízhatóan elszivárogtatják az esővizet, emiatt tekinthetők sokkal inkább környezetbarátnak, mint a normál térkövek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában