Kitüntetés

2022.04.05. 19:14

Elismerést kaptak a kecskeméti repülés biztonságáért felelős szakemberek

A Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison már 2012 óta hagyomány, hogy „Repülésbiztonságért Elismerés és Köszönet” emléklapot adnak át az arra méltóknak.

Hraskó István

„Repülésbiztonságért Elismerés és Köszönet” emléklapot vehettek át a szakemberek. Fotó: MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Facebook-oldala

Mint a bázis közösségi oldalán közölte: a Repülésbiztonsági Főnökség minden évben kiválasztja azokat a személyeket, akik az érintett időszakban nyújtott kiemelkedő teljesítményükkel, vagy egy jelentős tevékenységükkel hozzájárultak a repülésbiztonság magas szinten tartásához, a repülőtechnika állapotának megóvásához vagy egy lehetséges repülőesemény bekövetkezését akadályozták meg. Az emléklapok átadása általában az évenként megrendezésre kerülő Bázis repülésbiztonsági szakmai napok záróakkordja, de az elmúlt időszak korlátozásai és eseményei miatt törölték a rendezvényt, így idén április 1-jén, rendhagyó módon, szűk keretek között tartották a ceremóniát. Az elismeréseket – a hagyományoknak megfelelően – Ugrik Csaba dandártábornok adta át a Bázis Repülésbiztonsági Főnöksége állományának jelenlétében.
 

Az idei év díjazottjai: Éles Gergely főtörzsőrmester, Szabó Tamás repülő-őrnagy, Veisengruber Zoltán százados, Gulyás Péter százados voltak. Velük együtt immár 18-an vannak, akik átvehették ezt az elismerést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában