Programsorozat

2022.03.04. 15:58

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára készülnek Kiskunfélegyházán

Háromnapos programsorozattal emlékeznek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulójára Kiskunfélegyházán. A városi rendezvények kiegészülnek a Bács-Kiskun megyei önkormányzat által szervezett „Mi Napunk” – Megyébe bújva című programsorozattal.

Vajda Piroska

Fotó: Illusztráció/ Shutterstock

A rendezvény március 10-én, csütörtökön, 17 órakor a városi könyvtárban Petőfi Sándor tisztelete Kínában, a Láng van szívemben című előadással kezdődik, melynek vendége Li Zhen Árpád műfordító, a magyar kultúra lovagja lesz. Másnap, március 11-én, pénteken, 10 órakor koszorúzás lesz Boczonádi Szabó József síremlékénél a Felsőtemetőben. Koszorúzással folytatódik a megemlékezés március 15-én, kedden, 9 óra 15 perckor Bem József Kossuth utcai mellszobránál. Ezt követi 9 óra 45 perckor a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar toborzója, már a Petőfi téren. A városi ünnepség 10 órakor kezdődik a Petőfi-szobornál. Csányi József polgármester ünnepi beszédét követően a Széljáró Balladás Együttes megzenésített Petőfi-verseket ad elő. 

Délután 14–17 óra között a Meseföld Élménybusz várja a gyerekeket a Hattyúház előtt. Az országosan is egyedülálló Meseföld Élménybusz páratlan lehetőséget kínál a gyerekeknek, illetve korosztálytól függetlenül helyi és megyei termékek bemutatója, kóstolója is része a guruló élmény­járatnak. 

Délután 3 órakor kezdődik a Fi200 elnevezésű divatbemutató. Az elegáns, vagány, egyedi és különleges ruhákban Bükki Tamara divattervező Bács-Kiskun megye motívumait keltette életre. A kiskunhalasi Lyra együttes közreműködésével mutatják be a már külföldön is hírnevet szerzett megyei kollekciót. 

Délután fél 5-kor kezdődik a Zúg a március című előadás a művelődési központban, ahol Lizik-Varga Katica előadóművész Petőfi Sándor és más költők megzenésített verseit adja majd elő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában