Galériával

2022.02.02. 17:50

Vasárnap dél óta nincs áram az idős kecskeméti asszonynál egy kidőlt fa miatt

A kecskeméti Vincze Imréné Rózsika néninél vasárnap délben szakította le a villamos vezetéket egy kidőlt fenyőfa, azóta nincs nála áram. A szolgáltatónak azonnal bejelentette a meghibásodást, azóta várja a szerelőket, de már elvesztette a türelmét.

Hraskó István

Fotó: Hraskó István

Vasárnap délben éppen ebédelt az Ybl Miklós utcában lakó Vincze Imréné Rózsika néni, mikor egyszercsak elment az áram. Gyorsan kiderült ennek az oka: az óriási erejű szél - mely megye és városszerte sok kárt okozott - kifordította a földből a háza előtt álló jó tízméteres fenyőfa gyökerét, a fa törzse hosszanti irányban elhasadt és a fenyő eldőlt. Szerencsére nem a házra, hanem a fallal nagyjából párhuzamosan a bokrokra, viszont leszakította a házat a villamos hálózatba bekötő vezetéket.

– Rögtön be is jelentettük telefonon a szolgáltatónál. Azt hiszem, azt is mondtuk, hogy életveszélyes a helyzet, mert a kábel vége kilógott az utcára, aggódtam, nehogy egy arra járónak baja essen emiatt 

- mondta el az idős hölgy, amikor szerda délelőtt meglátogattuk.

Rózsika néni azért kért segítséget szerkesztőségünktől, mert máig nem állították vissza nála az áramszolgáltatást. Mindössze annyi történt, hogy még vasárnap este leszerelték a vezetéket és összetekerve otthagyták a kertben. Mint megtudtuk, fia is többször megpróbált intézkedni az ügyben.

– Vasárnap azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az ügyfélszolgálaton személyesen kell bejelenteni a hibát. Az internetes felületen nem tudtam időpontot foglalni, a hibabejelentőn viszont hétfőn telefonon beszéltem egy hölggyel, ő felvette az adatokat, a címet, telefonszámomat. Azt ígérték, hogy egy külsős alvállalkozó cég mihamarabb jön és kijavítja a hibát. Azóta várunk, de szerelő nem érkezett, és telefonon sem hívtak. Kedden elértem a műszaki osztályt, de nem jutottunk előbbre. Szerettem volna elkérni az alvállalkozó számát, de nem adták meg, pedig csak annyit szeretnék megkérdezni tőlük, mikorra várhatjuk őket, hiszen idős emberről van szó - folytatja Vincze Tamás.

A ház már vasárnapra nagyon lehűlt, ezért Rózsika néni úgy döntött, egy közelben lakó barátnőjéhez költözik át ideiglenesen. Amit lehetett, magával vitt a hűtőből, hogy ne romoljon meg, viszont félő, hogy a fagyasztóban maradt ételekről le kell mondania. 

Albérlőjének nem volt hova mennie, ő maradt a házban - ahol szerdán már csak 9,8 Celsius fok volt. 

– Eddig még nagyon türelmes voltam, hiszen tudom, rengeteg helyen volt gond a hétvégi szél miatt. De mára elegem lett ebből a helyzetből. A csekkeket mindig rendesen befizetem, sohasem kések velük, nincs elmaradásom, ilyenkor talán joggal várna kicsit gyorsabb segítséget az ember. Itt vagyok már negyedik napja áram nélkül, nem tudok a házamban maradni - panaszolta elkeseredve az idős hölgy. Hozzátette: ebben a bizonytalanságban már az is megnyugtatná, ha közölnék vele, mikor érkezik szerelő, esetleg ha bedobnának egy értesítést, hogy felmérték a kárt, a terepet, és jönni fognak. Egy pozitívumot lát csak most, mégpedig azt, hogy nincsenek mínuszok, mert akkor a fűtéscsövek is szétfagynának.

A konkrét esettel és a vasárnap óta végzett javításokkal kapcsolatban is megkerestük az MVM Démász Áramhálózati Kft.-t. Szerda délelőtt válaszoltak, Rózsika néni problémájára azonban nem reagáltak.

– A vasárnapi szélvihar számos helyen okozott vezetékszakadást az MVM Démász hálózatán. Szerelőink azóta 16 órás műszakokban dolgoztak a hibák elhárításán. Sokan többszáz kilométer távolságból érkeztek segíteni és késő éjszakába nyúlóan dolgoztak. Csak Kecskemét, Albertirsa és Kiskunfélegyháza térségében több mint 200 helyszínen volt szükség a munkájukra, kidőlt fák, vezetékre zuhant ágak okozta hibákat javítottak. Kedd estig minden - társaságunk által regisztrált és ügyfeleink által vasárnap és hétfőn bejelentett - hibát kijavítottak. Kecskeméten és a többi érintett településen a szolgáltatás teljeskörű helyreállítása megtörtént - közölte a szolgáltató.

Rózsika néni és családja mindezt nem érti. Mint elmondták, mostantól óránként fognak telefonálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában