Videóval

2022.01.30. 13:12

A kecskeméti Nagytemplom állványzatát is megbontotta a viharos szél

Folyamatosan érkeznek a riasztások a Bács-Kiskun megyei tűzoltóságokra a térségben tomboló szélvihar okozta károk miatt. Megrongálódott felsővezeték miatt vonatok helyett pótlóbuszok viszik az utasokat Kecskemét és Nagykőrös között.

baon.hu

Nem kímélte a szél a kecskeméti Nagytemplomot sem

Forrás: Beküldött fotó

Frissítés (16:22):

Érdeklődésünkre Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvívője megerősítette, hogy  a kecskeméti Nagytemplom állványzatát is megrongálta a szélvihar.

 

Korábban írtuk:

Mint arról korábban beszámoltunk, másodfokú riasztást adott ki vasárnapra viharos szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat Bács-Kiskun megyére is.  A helyenként 90 km/h-t is meghaladó széllökések következetében megyénk több településén is úttestre, járdára, villanyvezetékre, sőt épületre dőlt fák, valamint leszakadt, nagyobb méretű faágak miatt volt eddig szükség a tűzoltók beavatkozására. A szakemberek a társhatóságokkal, az áramszolgáltatóval és rendőrséggel közösen végzik a munkát — tudtuk meg Kovács Andreeától.

Mint mondta, vasárnap kora délutánig közel 250 esetben riasztották a tűzoltókat. A káresetek felszámolásán a hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók is dolgoznak. Személyi sérüléssel járó esetről eddig nem érkezett bejelentést. 

Kecskeméten, a Csabay Géza körútra is riasztották a tűzoltókat, ahol egy negyven négyzetméteres sátrat borított fel a szél. Továbbá, a megyeszékhelyen, a Dózsa György úton egy épülő társasház falát döntötte a járdára a szélvihar. Szerencsére éppen senki nem járt arra.

Fotó: Godó László
Fotó: Godó László

 

Szintén Kecskeméten, Felsőszéktón a viharos szél egy ház udvarán álló hatalmas diófát döntött ki, ami a vezetékre zuhant.

A Mávinform közleményben tájékoztatta az MTI-t, hogy letörött egy a Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó vonat áramszedője Nagykőrös állomásnál, megrongálódott a felsővezeték is, emiatt késnek a vonatok a szegedi vonalon. Nagykőrös és Kecskemét között pótlóbuszok viszik majd az utasokat. A vasúttársaság tájékoztatása szerint a Budapest-Szeged vonalon a helyreállításig, - amely hosszabb időt is igénybe vehet - jelentős késésekkel kell számolni.

Kecskeméten az áramellátásban is üzemzavart okozott a szélvihar, villanyvezetékek szakadtak le, rongálódtak meg súlyosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában