Galériával/Videóval

2022.02.27. 08:01

Télkergető farsangi mulatságot és teleház avatót tartottak Fülöpjakabon

Farsangi rendezvények sorozata várta a község apraját-nagyját szombaton Fülöpjakabon, ahol felavatták a felújított teleházat. A 15 millió forintos pályázati támogatásból kívül-belül megszépült épület volt a helyszíne a napközbeni programoknak: a zenés játszóháznak, a kézműves foglalkozásoknak és a farsangi fánk sütésének.

Tapodi Kálmán

Elkergették a telet. Fotó: Tapodi Kálmán

Szombat délután csörömpölős maskarások menete hívogatta a település lakóit a kiszebáb égetésre a megszépült teleházhoz. A fülöpjakabiak vigasságán szép számmal vendégeskedtek jakabszállásiak, hiszen a szomszédokkal közösen pályáztak a helyi identitást erősítő programokra.

A teleház avatójára összegyűlteket Bodor Sándor polgármester üdvözölte, aki mielőtt felelevenítette volna az épület történetét, ajándékot nyújtott át Tapodi Norbert számára, aki nemrégiben a birkózók szabadfogású országos diák bajnokságán első lett a 69 kilogrammosok mezőnyében. Az ifjú bajnokot köszöntötte Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője is.

Mák Kornél, a megyei közgyűlés alelnöke hangsúlyozta: jó érzés olyan településre jönni, ahol a helyiek fontosnak tartják közösségi terek létrehozását.

Lezsák Sándor beszédében gratulált a közösen elvégzett munka eredményéhez, aminek köszönhetően megújulhatott a teleház, amely egy fontos információs, a gyakorlati életet segítő bázisa lehet egy kistelepülésnek.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően az alkalmi boszorkányok tűzre dobták a kiszebábot és seprűs táncot lejtve kergették el a telet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában