Jótékonyság

2022.02.28. 07:00

Az ukrán menekültek megsegítésére fordítja lapbevételét a kecskeméti Mélymerülés magazin

Megjelent a kecskeméti Mélymerülés Utcalap idei első lapszáma, amelynek bevételéből az Ukrajnában zajló háború elől menekülni kénytelen embereket kívánják támogatni. A nemes cél érdekében jótékonysági koncertet is szerveznek a Leskowsky Hangszergyűjteményben.

Bajáki Zsanett

Megjelent a Mélymerülés Utcalap idei első lapszáma, amelyben Palesz Alexandra, Szabó T. Anna, Papp Attila, Riegel Zoltán és Zsembery Péter szövegei mellett egy William Shakespeare szonett is olvasható Fazekas Sándor fordításában. Az irodalmi kínálaton kívül az olvasók találkozhatnak a lapban A. Fehér Vera, Husz Ágnes, Kiss Katalin, Petri Ildikó, A. Varga Imre és Verebes György képzőművészeti alkotásaival is. 

A kiadvány két képével emlékezik meg a közelmúltban elhunyt kecskeméti festőművészről, Bazán Vladimirről, aki mindig örömmel csatlakozott a lap szellemiségében is megjelenő jótékonysági és filantróp akciókhoz.

Bazán Vladimir szülőhazájában most háború van. A háborúkat pedig sosem azok vívják és szenvedik meg leginkább, akik kirobbantják, hanem az ártatlan, hétköznapi emberek. Az idei első lapszám eladásából, illetve a 2022. március 5-én, 19.00 órakor a Leskowsky Hangszergyűjteményben tartandó „ZOORD TÁJAKON” című interaktív koncert jegybevételéből az Ukrajnában zajló háború elől menekülni kénytelen embereket kívánják segíteni.

A Mélymerülés Utcalap idei első száma hétfőtől (február 28.) megvásárolható a Védőháló Karitatív Egyesület Zápolya János utca 8. szám alatti adományboltjában (a Rendőrkapitányság mögött, a Vén Diófa vendéglő mellett), hétfőtől péntekig 9.00 és 17.00 óra, szombaton pedig 9.00 és 12.00 óra között.

Azok, akik további támogatással kívánják segíteni a jó ügyet, az összeget átutalhatják a Védőháló Karitatív Adománybolt Kft. OTP Banknál vezetett számlaszámára: 11732002-23536827. A közleménybe be kell írni: Mélymerülés 2022/1. Ukrajna.

A Mélymerülés Utcalap 2022. évi I. száma (miként az előzőek szintén) online is megvásárolható lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában