kitüntetés

2021.12.02. 06:55

Gépírásból jeleskedett a félegyházi tanuló

Vajda Piroska

Kun Szabolcs Mihály

Forrás: Munkatársunktól

Tovább folytatódott Kun Szabolcs Mihály, a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG kilencedikes diák­jának sikersorozata, aki a közel­múltban megnyerte a Budapesten megrendezett dr. Kalotay Kálmán bajnoki versenyt gépírásból, beszédírásból, illetve összetett versenyben is győzött a III. kategóriában. Gépírásból papírról másolás volt a feladat 30 percig, ez idő alatt minimum 7500 leütést el kellett érnie mindenkinek – korosztálytól függetlenül – legfeljebb 3 ezrelék hibával. Szabolcs közel 9800 leütést teljesített egyezreléknyi eltéréssel.

A PG-s diák beszédírásból is jeleskedett: ebben a versenyszámban korcsoportjától 2000 leütésnyi hanganyag legépelése volt az elvárás 10 perc alatt. Szabolcs 3842 leütést írt, így ő lett az ország legjobb beszédíró tanulója

– tájékoztatta portálunkat Rokolya Csaba iskolaigazgató.

A felkészítő tanár, Csenkiné Bihal Mária elmondta, tudomásul kell venni a változást: a gyerekek játékai, kapcsolattartásuk része a billentyűkezelés, s amennyiben az egyéni képességek szélsőségesen kiemelkedőek, támogatni kell a differenciálást, ha a tanuló is elfogadja a felkínált lehetőséget. Szabolcs az elmúlt tanévben egyéni tanrenddel tanulta a gépírást heti egy órában, jelenleg a szakma legnívósabb eseményére, a 2022 augusztusára tervezett hollandiai világbajnokságra készül.

Kun Szabolcs Mihály
Fotó: Munkatársunktól

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában