programajánló

2021.11.19. 19:00

Lajosmizsén séta közben ismerkednek az értékekkel

Lajosmizse a következő állomása a Térségi Értékjáró Séta sorozatnak. Az érdeklődők szombaton ismerkedhetnek meg a kisváros nevezetességeivel, kulturális értékeivel, és gasztronómiai finomságaival.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Aranyhomok Kistérség

Negyedik állomásához érkezett az Aranyhomok Egyesület Térségi Értékjáró Séta sorozata, amelynek célja, hogy a Kecskemét környéki településeket egy vidám program keretében jobban megismerjék az érdeklődők. A kirándulások alkalmával a település értékeit felfűzik egy sétaútvonalra, így töltenek el egy kellemes szombati napot a sétára jelentkezők. A sorozat negyedik állomása a grillázs csodáiról is híres Lajosmizsén lesz, a szamóca fővárosában, ide invitálják ezúttal a kirándulókat.

Fotó: Aranyhomok Kistérség

A lajosmizsei túrában helyet kap: a megújult Városház tér, a Városháza, az Iskola-tó, a Földeáki Csárda – Régi Városháza, Helytörténeti Gyűjtemény, a Szent Lajos Római Katolikus templom, a Központi Park emlékművei, a KissCuki, a Rimóczi-Art Csokoládé és Grillázs Szalon kézműveskedéssel, valamint a Tanyamúzeum és az Öreg Tanyacsárda.

A program ingyenes, de egyes helyeken az étkezés egyénileg fizetendő. Utazás egyénileg. A túra szombaton 10 órakor indul a lajosmizsei Városház térről.

A programról részletesen tájékozódhat az Aranyhomok Egyesület Facebook oldalán, vagy az egyesület honlapján, a www.aranyhomok.hu oldalon.

A túra egész évben egyénileg is bejárható a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikációval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában