top

2021.11.02. 17:51

Iparterületet hozott létre Tabdi

A település a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően több mint 100 millió forint uniós támogatást nyert az iparterület kialakítására.

baon.hu

A worker coats a piece of wall with some primer on a building under construction, in Bordeaux, southwestern France on September 14, 2021. (Photo by Philippe LOPEZ / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Philippe Lopez

Az önkormányzat TOP-pályázaton 138,9 millió forintos, vissza nem térítendő uniós támogatást nyert iparterület kialakítására. A fejlesztés legfőbb célja az volt, hogy a vállalkozói piaci igények kielégítése érdekében új iparterületet alakítsanak ki. A megyei önkormányzat honlapjának beszámolója szerint a projekt összesen 17 helyrajzi számot érintett, összesen közel nyolchektáros területtel.

A fejlesztéssel érintett területek általános mezőgazdasági területi besorolásúak voltak. Egy részük önkormányzati tulajdonban volt, míg egy részük magántulajdonban. A magántulajdonban lévő területeket a tabdi önkormányzat vásárolta meg. A kivitelezés során az érintett területen a földgázellátás, a vízellátás, a szennyvízelvezetés, a közvilágítás kiépítése és aszfaltút építése megtörtént.

A létrejövő területre várhatóan új vállalkozások települnek be, melyek ezáltal növelik a foglalkoztatottságot és élénkítik a térség gazdaságát. Az önkormányzat az iparterület fejlesztésével és az infrastrukturális háttér megteremtésével a helyi gazdaságfejlesztés érdekében vállalkozások verseny- és munkahelyteremtő képességének javítását, foglalkoztatás bővítését tűzte ki célul.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában