advent

2021.11.28. 15:11

Ablakokban világító fények jelzik az ünnep közeledtét Solton

Világító adventi ablakok jelzik majd a városban december 1-től a karácsonyig hátralevő napok számát.

Lencsés P. Anna

Minden egyes nap más és más ablakban gyulladnak fel az ünnepi fények, egészen december 24-ig. Joó Bernadett, az esemény főszervezője elmondta, tavaly csatlakoztak a Világító Adventi Kalendárium elnevezésű programhoz, amelynek lényege, hogy a játékra jelentkezők feldíszítik saját házuk ablakát, és jól láthatóan elhelyezik azon az adott nap számát is. Így a huszonnégy nap alatt minden szám megjelenik a település különböző pontjain.

A főszervező elmondta, hogy a játéknak az elmúlt évben nagyon pozitív volt a fogadtatása a településen. A közösségi oldalon minden nap délután közzétettek egy térképrészletet, amely alapján az „ablakvadászok”, gyerekek, felnőttek vagy családok megkereshették az aznapi új, feldíszített és az aktuális számmal ellátott ablakot. Sokan le is fotózták, és hogy mindenkinek legyen elég ideje a keresésre, csak este nyolc után töltötték fel a szervezői Facebook-oldalra.

Ahol kinyitottak egy ablakot, onnantól minden este kivilágítva kellett lennie, hogy szenteste egyszerre világítson az összes. Ebben az évben negyvenegyen jelentkeztek a felhívásra, úgyhogy a legtöbb napon két feldíszített ablakot is kereshetnek majd a játékban részt vevők.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában