beruházás

2021.10.31. 07:00

Négy utca újult meg Szalkszentmártonban

Október közepén adták át a megújult utcákat Szalkszentmártonban.

Gulyás Sándor

Forrás: shutterstock.com

Újabb négy utca újult meg Szalkszentmártonban a Magyar Falu Programnak köszönhetően. A Nádor, az Arany János, a Posta és a Táncsics Mihály utcát október közepén vehette birtokba a lakosság.

A kivitelezés során a szakemberek a szükséges helyeken új alapréteget építettek be, a lokálisan teherbírást vesztett felületeken a rossz burkolatot elbontották, és új teherbíró pályaszerkezetet hoztak létre. A kiegyenlítő réteg beépítésével a meglévő burkolat egyenetlenségei megszüntetésre kerültek, majd erre a felületre új kopóréteget terítettek. A „Településközpont utcáinak felújítása” című pályázaton elnyert támogatásnak köszönhetően a 600 méter felújított útszakaszon felül az önkormányzat dolgozói elvégzik az árkok tisztítását, és a vízelvezetést is helyreállítják. Az önkormányzat továbbra is minden lehetőséget megragad, hogy a közlekedési hálózatot fejleszteni tudja. A folyamatban lévő – várhatóan jövő év közepén megvalósuló –, csapadékvíz-elvezetési projekt II. ütemét követően a település keleti részén található mellékutcák felújítása a következő cél – mondta el a baon.hu-nak Káposztás Tibor polgármester.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában