programok

2021.09.03. 07:00

Változatos programmal készülnek a Nagykőrösi Arany-Napokra

Programbőséget kínál a hagyományosan szeptember első hétvégéjén megrendezett, péntektől vasárnapig tartó XXI. Nagykőrösi Arany-Napok.

Horváth Péter

Pénteken a múzeum lesz a programok szíve. 17 órakor bemutatják az Arany János jegyzetei, 1859 című könyvet, majd 18 órakor Emberek, korok, pillanatok, avagy a gyűjthető múlt Aranytól napjainkig címmel nyílik földtudomány-történeti időszaki kiállítás Oláh Róbert helyi geográfus gyűjteményéből. A megnyitókat udvarszínház követi 19 órakor, Arany János A nagyidai cigányok című darabjával a Csavar Színház közreműködésével, majd a Weiner Leó Zene­iskola Alapfokú Művészeti Iskola tanárai adnak koncertet a múzeum udvarán.

Szombaton 8 óra 30 perckor indul a hagyományőrző felvonulás a 19. század jegyében az Arany-út útvonalán, az Arany János utca 27. szám alól a Cifrakertig. A Cifrakertben a Polgárrá Fogadó Ünnepség keretében Nagykőrös polgárává fogadják a 2019. május 1. és 2021. április 30. között született gyermekeket. A fiatal polgárokat dr. Czira Szabolcs polgármester köszönti. A délután és az este a könnyed szórakozásé lesz, többek között Zoltán Erika, Tolvai Reni és Kasza Tibor ad koncertet a Cifrakertben.

Főzőversennyel indul a vasárnap a Cifrakertben, ahol bemutatják a Batár Zsolt Botond–­dr. Kanyó Terézia szerzőpáros Kárpát-medence történelmi gasztronómiája című könyvét is. Délelőtt interaktív zenés produkció is lesz A kiskakas gyémánt fél­krajcárja címmel, a Görbe Tükör Színi Társulat közreműködésével. Délután az Animal Cannibals és a Kávészünet együttes ad koncertet, majd 17 órakor városi díjátadásra kerül sor. Este Vikidál Gyula-, majd Piramis-koncertet láthat a közönség.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában