elismerések

2021.09.05. 06:55

Átadták a megyei önkormányzat kitüntetéseit Kiskőrösön

Rangos elismeréseket adtak át szombaton Kiskőrösön a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat ünnepi közgyűlésén.

Barta Zsolt

Fotó: Barta Zsolt

Kiskőrösön tartotta ünnepi közgyűlését a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat vezető testülete. Itt adták át a megye legrangosabb kitüntetéseit, amelyeket a területükön kimagasló eredményeket elért szakemberek kapták. A városban rendezték meg a Megye Napját is, ennek keretében tartották az ünnepi átadót. Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke ünnep beszédében egyebek mellett utalt a mögöttünk álló nehéz időszakra.

– Ha 2020 az összetartozás éve volt, akkor 2021 az összefogásé, hiszen nagy erőpróba volt az idei esztendő is mindenki számára, abban pedig csak reménykedünk, hogy ez az összefogás kitart nem csak az év végéig, de egy szép és biztonságos, félelmek nélküli új esztendő alapjait jelenti. Ez azonban közös felelősségünk és egyben kötelességünk is, hogy amit megtehetünk ezért, azt meg kell tennünk a legjobb belátásunk szerint – mondta a politikus. Az elnök a megyei fejlesztésekről is tájékoztatást adott. Elmondta, hogy az elmúlt egy évben további 14 milliárd forint érkezett a megyébe további 100 projekt megvalósulását támogatva.

A Császártöltési Német Nemzetiségi Kórus a műsorukkal nyitotta meg a rendezvényt
Fotó: Barta Zsolt

Az idén szakmai díjban részesültek:

  • Bács-Kiskun Megye Gazdaságáért Díjat kapott két vállalkozás: Az Izsáki Házitészta Kft. és a csávolyi. Mogyi Kft.
  • Bács-Kiskun Megye Vidékfejlesztéséért díjat vehetett át Szűcs Pál, az ABDIÁS ÖKO Kft. ügyvezető igazgatója Kunszentmiklósról.
  • Bács-Kiskun Megye Turizmusáért díjat kapott a Kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő.
  • Bács-Kiskun Megye Egészégügyéért díjban részesült dr. Danis László tiszakécskei háziorvos, Forgóné Török Judit a kunszentmiklósi Egészségügyi Központ intézményvezetője és dr. Judák József tázlári háziorvos.
  • Bács-Kiskun Megye Tudományos életének fejlődéséért díjat vehetett át a lakiteleki Lisztes János, a Kiskunsági Nemzeti Park egykori munkatársa, dr. Schindler Árpád fogorvos, Schindler Dent vezetője és a Radix Kft. ügyvezető igazgatója Kiskunhalasról.
  • Bács-Kiskun Megye Közigazgatásáért díjat érdemelt ki Cseh Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kecskeméti járási hivatalának vezetője, Korom Pálné, a Csólyospálosi közös Önkormányzati Hivatal Kömpöci kirendeltségének volt pénzügyi vezetője, illetve a Sükösdi Polgármesteri Hivatal munkatársai.
  • Bács-Kiskun Megye Kultúrájáért díjat kapott dr. Döme Ottó Emil, a kiskunhalasi Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület részéről, és a Kiskunmajsai Ifjúsági Fúvószenekari Egyesület.
  • Bács-Kiskun Megye Ifjúságának Neveléséért Díjat adományozott a megyei testület Hajdók Róbertnek a bajai Szent László Általános Művelődési Központ intézmény vezetőjének, a kiskőrösi Suhajda Jánosné és Suhajda János nyugalmazott pedagógusoknak, és Vargyai Antalnénak, a Bácsalmási Hunyadi János Gimnázium biológia, kémia szakos tanára, intézményvezető helyettesének.
  • Bács-Kiskun Megye Lakosságának Védelméért Díjat vehetett át, Kőhalmi Csaba, rendőr alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség vezetője Bácsalmásról.
  • Bács-Kiskun Megye Közösségfejlesztéséért Díjat érdemelt ki a Kalocsai Gerillakertész, Szabadidő, Vízisport és Környezetvédő Egyesület, Mártáné Czékus Györgyi, a Tázlári Művelődési ház igazgatója és Szigecsán József, bajai Rendőrkapitányság nemzetvédelmi tisztje.
  • Bács-Kiskun Megye Nemzetiségeiért Díjat vett át Fuchs József a Császártöltési Német Nemzetiségi Kórus vezetője, a Garai Ifjúsági Tánccsoport, és a dusnoki Szőgyi László, Horvát Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke.
  • Az Év polgármestere Bács-Kiskun Megyében Díjat kapott Helvécia elöljárója, Balogh Károly, és Kiskőrös polgármestere, Domonyi László.
  • Bács-Kiskun Megye Sportjáért Díjat vett át Horváth Gábor atléta Kecskemétről, és Szemes Gergő, kunszentmiklósi tőrvívó.
  • Bács-Kiskun Megye Nemzetközi Kapcsolatáért Díjat érdemelt ki dr. Szilágyi László, a Blumbergi Baráti kör vezetője Kunszentmiklósról.
  • A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Elnökének Elismerő Oklevelét adományozták Cserép Lukácsnak Kiskunfélegyházáról, melyet későbbiekben vesznek át rokonai.
  • A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Elnökének Kitüntető Díját kapták:

  • Kovács Zoltánné, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal személyügyi referense Kerekegyházáról,
  • Sipos Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal kecskeméti munkatársa,
  • Szabó Katalin, a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. senior kecskeméti projektmenedzsere.
  • A kitüntetések átadása után Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke mondott pohárköszöntőt, a Gedeon borház pezsgőjével. Az ünnepi műsorban közreműködött a Garai Ifjúsági Tánccsoport, és a Császártöltési Német Nemzetiségi Kórus, valamint Tóbiás Anna, az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület tagja.

    Fotó: Barta Zsolt

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában