Magyar Máltai Szeretetszolgálat

2021.08.06. 06:55

Adományokkal támogatják a kalocsai gyerekek iskolakezdését

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kalocsai szervezete augusztus végéig gyűjti a tanszereket, amiket a rászoruló, helyi általános iskolások között osztanak szét.

Gábor János

Forrás: Shutterstock

Fotó: Romrodphoto

Olyan gyerekek számá­ra fogadják a tanszeradományokat, akiknek a családjuk nem tud táskát vagy más felszerelést biztosítani az iskolakezdéshez. A szervezet tapasztalatai szerint erre a gyűjtésre rendszeresen, minden augusztusban szükség van. A beérkező adományokat az oktatási intézményekkel egyeztetve fogják eljuttatni az érintett diá­koknak.

– Egész hónapban gyűjtünk. Olyan táskákat várunk, amiket az iskolások valamilyen okból már nem használnak vagy kinőttek. Ha behozzák nekünk, akkor azokat a gyerekeket tudjuk velük segíteni, akiknek tényleg és igazán szükségük van rá – magyarázta kérdésünkre Miklós Györgyné, a szeretetszolgálat kalocsai csoportvezetője.

– Tolltartókat, írószereket, füzeteket, és minden mást, ami az iskolakezdéshez kell, szintén várunk – jegyezte meg.

Hozzáfűzte: szervezetük nem csak időszakos gyűjtések számára tart nyitva – folyamatosan fogadnak például tartós élelmiszereket –, de a jelenlegi kampányuk fókuszában mindenképpen a tanszerek állnak. Ezek szétosztásánál a helyi általános iskoláktól érkező igényeket veszik figyelembe. Rendszeres kapcsolatban vannak például a nagy létszámokkal működő Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Álta­lános Iskolával, ahol mindig kiemelten fontosnak bizonyul a gyűjtésük.

Az adományokat egészen a tanév rajtjáig le lehet adni a szervezet kalocsai irodájában, a volt könyvtárépületben, a Kossuth Lajos utca 22.-ben, minden nap 9–12 óráig, kedden és csütörtökön 14.00-ig.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában