beruházás

2021.05.30. 06:55

Új fejezetet írnak a közétkeztetésben Dunavecsén

A héten kezdődött meg a munka az új dunavecsei közkonyhában és a hozzá tartozó zöldségfeldolgozóban. A kor elvárásainak megfelelő önkormányzati intézményben ötszáz emberre főznek.

Gulyás Sándor

Megkezdte működését az új üzemi konyha

Fotó: Gulyás Sándor

– A tavalyi év második felében kezdődött meg egy zöldségfeldolgozó és az ötszáz adagos közkonyha kialakítása. Az új létesítmény a régi mozi épületében kapott helyet. A beruházás költségeit a Belügyminisztérium Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében elnyert 150 millió forintból és saját erőből fizette ki önkormányzatunk. Az új létesítmény méltó körülményeket biztosít a közétkeztetésnek, kielégítve az óvodások, az iskolások és az idősek, illetve a szociális ellátásban részesülők igényeit – mondta Vörös Sándor, a település polgármestere.

– A zöldségfeldolgozó biztosít alapanyagot, emellett alkalmas arra is, hogy a helyi és környékbeli termelők termékeiket korszerűen feldolgozva, vákuumcsomagolással ellátva tudják értékesíteni. A miniüzemünkben lehetőség van a fel nem dolgozott zöldségek, például hagyma és petrezselyem gépi csomózására is. A fejlesztésnek köszönhetően több új munkahely teremtődött Duna­vecsén – emelte ki a polgármester.

A beruházás keretében nemcsak az épület újult meg, hanem új konyhatechnológiai eszközöket is beszereztek. Az önkormányzat további tervei között szerepel az is, hogy fejlesztik a diétás étkeztetést. A létesítmény ünnepélyes átadása nyár elején várható – tette hozzá a városvezető.

Megkezdte működését az új üzemi konyha
Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában