energetikai korszerűsítés

2021.05.09. 12:10

Folyamatosan fejlődnek a nagybaracskai intézmények

Az elmúlt évben bonyolították le a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében az intézmények energetikai korszerűsítését az elnyert 207 millió forintos támogatásból, tudtuk meg Bögi István András polgármestertől.

Márton Anna

Bögi István András (balra) és Zsigó Róbert

Fotó: Márton Anna

– A művelődési házunk, az iskolánk és az óvodaépületünk újult meg teljesen energetikai szempontból. Ez nyílászárócserét, homlokzati hőszigetelést, és új kazánházi rendszerek kialakítását jelentette. A korszerűsítés következtében gazdaságosabb működést értünk el, és a gyermekek komfortérzete is növekedett – mondta el hírportálunknak Bögi István András polgármester. Az iskola és az óvoda a kalocsa–kecskeméti egyházmegye fenntartásában működik, több mint 100 iskolással és közel 70 óvodással.

– A fenntartó minden évben támogatja az intézmények korszerűsítését. Az óvodások részére idén egy teljesen új játszóteret alakítottak ki fenntartói finanszírozás keretében

– részletezte a polgármester, aki egy pár nappal ezelőtti esemény kapcsán arról is beszámolt Zsigó Róbert Baja és térsége országgyűlési képviselőjének, hogy hamarosan elkezdődhet a minibölcsőde kivitelezése.

– Fontosnak tartjuk Nagybaracska község közép- és hosszú távú fejlesztési terveiben a gyermekekkel kapcsolatos intézményeink folyamatos fejlesztését, legyen szó akár infrastruktúráról, akár pedagógiai módszerekről, hiszen ez jelenti településünk, közösségünk jövőjét. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban 2020-ban elnyertünk egy minibölcsőde-pályázatot, ami annyit jelent, hogy 35,5 millió forintot költhetünk az intézmény kialakítására. Várhatóan júniusban lefolytatjuk a beszerzési eljárást, és júliusban megkezdjük a kivitelezést. A minibölcsődét nyolc férőhellyel tervezzük – fogalmazott Bögi István András, aki hozzátette, hogy az önkormányzati ingatlanban, ahol jelenleg a Kolping segítségnyújtó szolgálat működik, valamint egy korábban szolgálati lakásként működő épületrészben kapna helyet az új intézmény.

Bögi István András (balra) és Zsigó Róbert
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában