felajánlás

2021.04.25. 07:00

Zöldségfeldolgozó automatát vehettek át Sükösdön

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége legfőbb célja, hogy a helyi termelők portékái a helyiek asztalára kerüljenek.

Márton Anna

Gyümölcs-és zöldségfeldolgozó automatát adtak át

Fotó: Márton Anna

Két civil szervezet és egy közétkeztetési konyha is átvehette pénteken a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége felajánlását, mely gyümölcs- és zöldségfeldolgozó automatából, illetve könyvekből állt. A segítők célja a helyi gazdálkodók nem anyagi jellegű támogatása a magyar vidék felemelkedése érdekében, valamint termelő családi vállalkozások és közösségek létrehozása, a civil szervezetek önfenntartó képességének segítése – hangzott el az átadáson.

– Civil missziót indított a CÖF 2016-ban, melyhez nem sokkal később csatlakozott a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége is. Ennek a civil missziónak két pillérét hoztuk el Sükösdre: a korszerű gyermekétkeztetést és a helyi kistermelők – helyi alapanyagok feldolgozása programot. A közétkeztetésben egy Ízig varázs című receptgyűjteményt készítettünk el, ami azon túl, hogy a közétkeztetési konyhák számára egy sokkal modernebb, mindazonáltal helyi alapanyagokra jobban kihegyezett, korszerű ételeket mutat be, mellette pedagógiai tanácsa is van. A másik a befőzőautomata, amivel kapcsolatban járjuk az országot – mondta el a baon.hu-nak Heizler Róbert, a CÖF országos koordinátora.

Fotó: Márton Anna

– Régóta fontos ez és sokat dolgozunk azért, hogy minél több helyi termelő egyre több terméke kerülhessen a közétkeztetésbe. A Civil Összefogás Fórumnak, illetve a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének egy fontos kezdeményezése ez, hogy segítséget nyújtson ehhez a törekvéshez, amikor olyan készülékeket adományoz, amivel ezt minél inkább meg tudják valósítani egy óvodában, hogy a gyerekek a helyben megtermelt gyümölcsökből készült ivólevet igyanak, és olyan ételeket tudjanak fogyasztani, amit részben a helyi termékekből főznek. A termelőknek is lényeges, hiszen bevételi forrást jelenthet nekik, így aztán az egész helyi közösség számára is fontos – mondta el Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője.

A pénteki átadáson adományokat vehetett a CÖF és a Magyar Asszonyok Érdekszövetségétől a Sükösdi Óvodásokért Alapítvány, a Top Team Hagyományőrző Egyesület Felsőszentivánról, illetve a Búzavirág Nyugdíjas Klub Egyesület Madarasról.

Az adományokat pénteken adták át Sükösdön
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában