beruházás

2021.03.11. 08:18

Új fogászati rendelőt alakítottak ki Hercegszántón

Hercegszántón felújították a sportcsarnokot, illetve új fogorvosi rendelőt hoztak létre. Utóbbihoz a kor igényeinek, elvárásának megfelelő eszközöket a dávodi önkormányzattal közösen vásárolták meg.

Tölgyesi Gábor

Dr. Fazekas Dorina fogorvos és Varga Gábor polgármester

Fotó: Tölgyesi Gábor

A település önkormányzata az előző évekhez hasonlóan ebben az évben is elsősorban pályázati pénzekből tervezi a fejlesztéseket – mondta el hírportálunknak Varga Gábor, a község polgármestere, aki örömmel tette hozzá, hogy az idén már két sikeres munkálatot fejeztek be.

A napokban készült el a sportcsarnok épületének valamennyi elektromos vezetékének cseréje. Új villamos berendezéseket, világítótesteket szereltek fel, a mellékhelyiségeket és az öltözőket rendbe tették a higiéniai követelményeknek, előírásoknak megfelelően. A felújítás befejezéseként elkészült a csarnok teljes belső festése, így a sportolók és az iskolások már használhatják a létesítményt. Mindezekhez a fejlesztésekhez a Belügyminisztériumnál elnyert pályázaton kapott 12,5 millió támogatás mellett az önkormányzat a költségek 15 százalékával járult hozzá.

A településen befejeződött a fogorvosi rendelő kialakítása. A Magyar Falu Program keretében közel 30 millió forintból valósították meg a Zrínyi utcai volt gyermekorvosi rendelő átalakítását.

Itt az egészségügyi szolgáltatást a dávodi és a hercegszántói önkormányzat közösen valósítja meg a két település betegei részére. A kor igényeinek, elvárásának megfelelő eszközök beszerzését fele-fele arányban vásárolta meg a két önkormányzat.

Szeptemberben az önkormányzat által bérelt rendelőben végezte gyógyító tevékenységét dr. Fazekas Dorina fogorvos.

– Nagyon vártam már, hogy végre az új helyünkön dolgozhassunk. Az építkezés során folyamatosan figyelemmel kísérhettem a munkálatokat. A rendelő- és a váróhelyiség belső színarculatát is én dönthettem el. A teljesen új berendezések, műszerek beszerzésében is kikérték a véleményemet. Nagyon jól érzem magam ebben a gyönyörű környezetben – mondta a doktornő.

A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy nagyon szeretné, ha az épületben lévő, a rendelőhöz tartozó szolgálati lakást is sikerülne pályázati támogatásból felújítani, illetve a településen több felújítás, beruházás lesz a közel­jövőben.

Dr. Fazekas Dorina fogorvos és Varga Gábor polgármester
Fotó: Tölgyesi Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában